66 de copii infectati cu coronavirus au fost internati la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi

/ / Modificat: 2020-07-10
66 de copii infectati cu coronavirus au fost internati la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi

66 de copii au fost diagnosticati pozitiv cu noul coronavirus, printre acestia si bebelusi. Micutii se afla internati la Spitalul de Boli Infectioase „Sfanta Parascheva” din Iasi, unde, in prezent, un tanar de numai 18 ani se afla in sectia de Terapie Intensiva.

„Ideea aceasta, ca populatia tanara nu este afectata, este un mit”, a declarat Florin Rosu, medic ATI, seful sectiei de Terapie Intensiva a Spitalului de Boli Infectioase din Iasi.

 „In spitalul nostru am ingrijit pana acum 66 de copii dintr-un total de 1.150 de pacienti. Patru cazuri de copii sub un an, intre 1 an si 4 ani au fost 13 cazuri, iar intre 5 si 17 ani au fost 49 de cazuri”, a spus, pentru Hotnews.ro, Florin Rosu, seful ATI.

Copiii par sa faca forme mai usoare, spune medicul, iar acestia nu au necesitat ingrijire in terapie intensiva. 

„Asta a fost o binecuvantare din partea marelui arhitect al Universului. Dar SARS-CoV-2 nu ocoleste copiii. Copiii dezvolta COVID-19, fac forme usoare, deocamdata, nu stim exact ce ne rezerva viitorul. Pentru ca virusurile pot dezvolta, la un moment dat, alte tulpini”, a avertizat medicul Florin Rosu.

Tanarul de 18 ani care este internat la Terapie Intensiva are nevoie de un tratament special, deoarece sufera si de alte boli, preum diabet zaharat neechilibrat si netratat, a dezvaluit acelasi medic, potrivit digi24.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre