30 de secunde care iti pot salva viata in imagini, in contextul pandemiei de COVID-19

/ / Modificat: 2020-03-18
30 de secunde care iti pot salva viata in imagini, in contextul pandemiei de COVID-19

In plina pandemie de coronavirue, in Romania a fost decretata starea de urgenta. Autoritatile recomanda sa fie respectate masurile care tin virusul la distanta, mai ales cele de igiena.

Iar spalatul mainilor cu apa si sapun, desi pare un gest banal, este vital si ne poate salva viata.

Cele 6 imagini arata cat de important este sa te speli pe maini minutios cu apa si cu sapun timp de 30 de secunde. 

Cat de important este sa te speli pe maini

Acest experiment a demonstrat acest lucru cu o serie de fotografii in care se arata importanta spalarii mainilor: intre 20 si 30 de secunde, cu apa calda si cu sapun.

In prima imagine apare o mana pe care a fost aplicata anterior o crema speciala. Aceasta crema face ca germenii sa fie vizibili sub lumina UV. Mana este aproape plina de germeni: in fiecare centimetru al mainii noastre exista in jur de 100 de germeni.

In cea de-a doua fotografie, mainile au fost clatite putin cu apa si apoi agitate pentru a se usca. Efectul este aproape zero. Doar cateva puncte sunt curate. O spalare scurta a mainilor fara sapun nu produce modificari (imaginea trei). Zonele albe de pe piele dispar dupa curatarea cu sapun. Dupa sase secunde de spalare a mainilor cu sapun (imaginea patru), se poate vedea o diferenta clara.

In imaginea cinci, o spalare a mainilor timp de 15 secunde cu apa si cu sapun arata un rezultat aproape de cel dorit, insa numai dupa inca 15 secunde de curatare in plus mana este cu adevarat lipsita de germeni (imaginea sase).

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Covid - 19 Viata

Articole recomandate

Citeste si despre