119, numarul la care pot suna gratuit copiii abuzati. Mii de apeluri in primele zile

/ / Modificat: 2022-01-09
119, numarul la care pot suna gratuit copiii abuzati. Mii de apeluri in primele zile

Linia 119 a fost deschisa de autoritati pentru copiii care sunt victimele ale abuzului. La acest numar de telefon poate suna orice copil care are probleme si este supus abuzurilor. "Este un număr la care se acţionează în timp real şi este interconectat cu 112", a precizat consilierul de stat şi omul care coordonează acest proiect Mădălina Turza, la Antena 3.

Apelurile la numărul unic 119 vor fi gratuite

"Un exemplu concret, cel dramatic pe care l-am văzut, este genul de instrument care se adresează exact acestui tip de situaţii. Orice om, un vecin, o persoană necunoscută, un copil, un părinte, cineva din familie, poate apela numărul 119, la orice oră din zi sau din noapte pentru a sesiza cazuri de abuz, de neglijare sau de exploatare. Aici, operatorii de la cele 47 de direcţii de Protecţia Copilului din ţară vor răspunde non-stop şi vor vedea dacă e nevoie să trimitem în timp real o echipă mobilă, aşa cum s-a întâmplat în cazul micuţei de faţă, sau dacă este o situaţie care aduce atingere vieţii în momentul respectiv. Numărul care este interconectat cu 112 va sesiza autorităţile de aplicare a legii, în timp real.

S-au făcut mai multe traininguri cu operatorii cal center-ului din direcţiile de Protecţia Copilului, inclusiv de către specialiştii din Serviciul de Telecomunicaţii Speciale care au asigurat toată infrastrutura din spatele acestui număr, dar şi pregătirea lor este una specifică în domeniul Protecţiei Copilului, a declarat Mădălina Turza. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre