Se va produce din nou Polidin in Romania. Sub ce forma se va putea gasi acest medicament

/ / Modificat: 2021-08-26
Se va produce din nou Polidin in Romania. Sub ce forma se va putea gasi acest medicament

Celebrul Polidin va fi produs din nou in Romania, la Institutul Cantacuzino. Acest medicament cu rol in cresterea imunitatii se va comercializa sub forma de supliment alimentar in forma de ursuleti gumati si spray nazal. 

De asemenea, se vor continua testele clinice astfel incat Polidinul sa fie repus pe piata si sub forma de medicament cu administrare injectabila.

La Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militara "Cantacuzino" se desfasoara un proiect prin care se doreste dezvoltarea unui produs imunomodulator de tip Polidin, urmarindu-se punerea acestui produs pe piata de suplimente alimentare. 

"In acest scop, s-a dezvoltat si modernizat procesul de fermentatie bacteriana prin trecerea de la o tehnologie conventionala (placi Roux) la o tehnologie moderna, controlabila (bioreactoare specializate)", au precizat reprezentantii Institutului.

Forma de administrare a Polidinului este dezvoltata pentru a obtine capsule gelatinoase orodispersabile de tip ursulet (Polidin-O) si spray nazal (Polidin-N). Astfel, prin schimbarea formei de administrare a Polidinului se doreste ca produsul sa devina mai atractiv pentru un segment cat mai larg de populatie, de la copii la varstnici.

"Toate activitatile s-au desfasurat in Centrul Cercetare-Dezvoltare Tehnologica din Institut in cadrul unui proiect de cercetare-dezvoltare de tip PSCD (Plan Sectorial de Cercetare-Dezvoltare) al Ministerului Apararii Nationale. Vor continua testele clinice astfel incat Polidinul sa fie repus pe piata si sub forma de medicament cu administrare injectabila", a aratat sursa citata de News.ro.

Taguri Medicamente copii

Articole recomandate

Citeste si despre