Greseala pe care o fac parintii cand pun supozitoare copiilor. Cum se folosesc corect

/ / Modificat: 2023-11-03
Greseala pe care o fac parintii cand pun supozitoare copiilor. Cum se folosesc corect

Cum se pune un supozitor? Este posibil ca 99,9 la suta dintre persoanele carora le veti pune aceasta intrebare sa va raspunda acelasi lucru: cu partea dinspre varf. Cu toate acestea, acest medicament este administrat adesea gresit! 

Cum se pune de fapt un supozitor la un copil?

In anii '70, supozitoarele cu glicerina erau medicamentul vedeta pentru ca se administrau mult mai usor decat pastilele. 

Cu toate acestea, supozitoarele nu mai sunt folosite de ceva timp si putini medici le mai prescriu. Pediatrii tind sa prescrie doar pastilute de glicerina pentru a trata constipatia, datorita proprietatilor lor lubrifiante.

In orice caz, cu ce parte introduceti supozitorul, pe partea ascutita sau pe cea plata? Aceasta intrebare are un raspuns simplu: cel mai bun mod de a pune un supozitor este prin partea plata. Aceasta  trebuie sa intre in anus, astfel incat sfincterele rectului, la contactul cu partea ascutita, sa o impinga spre interior. Acest lucru faciliteaza absorbtia medicamentului.

Desi timp de un secol a fost introdus prin capatul ascutit, in 1991 a aparut un studiu care s-a bazat pe testele efectuate pe o serie de femei si barbati carora li s-a cerut sa introduca supozitorul prin capatul plat.

Acestia au constatat ca absorbtia era mai buna deoarece capatul ascutit era impins in sus de sfincterul anal si era retinut mult mai bine decat in cealalta directie. Aceasta teorie a prins contur in comunitatea medicala si recomandarea de plasare si-a schimbat directia. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Greseli copii Medicamente copii Administrare medicamente copii

Articole recomandate

Citeste si despre