13 copii dintr-o familie au ajuns la spital. Micutii luasera medicamente gasite prin casa

/ / Modificat: 2023-03-18
13 copii dintr-o familie au ajuns la spital. Micutii luasera medicamente gasite prin casa

Copiii unei familii din municipiul Roman au ajuns la spital, dupa ce s-au intoxicat cu medicamente. Cei 6 baieti si cele 7 fete au ingerat voluntar medicamente homeopate, potrivit Serviciului Judetean de Ambulanta si au avut nevoie de ingrijiri medicale.

Toti cei 13 copii, care au varste cuprinse intre 4 si 16 ani, acuzau dureri abdominale si varsaturi, iar parintii au sunat la ambulanta. Minorii au fost transportati la spital, cu mai multe ambulante, si au primit ingrijiri medicale la sectia de pediatrie a spitalului din Roman. Copiii s-au intoxicat dupa ce au gasit prin casa medicamente si, fiind dulci, le-au inghitit. Cateva ore mai tarziu au inceput sa se simta rau, iar parintii au sunat la 112.

Politia a transmis ca nu va deschide o ancheta in acest caz, nefiind vorba despre o infractiune. In schimb, Directia Generala de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului Neamt s-a autosesizat.

Sfaturi pentru a evita astfel de incidente

Nu este un secret pentru nimeni faptul ca micutii au o curiozitate nativa, iar in primii ani de viata exploreaza lumea cu ajutorul tuturor simturilor. Ei vor sa atinga, sa miroasa, sa guste si sa simta in toate felurile posibile lucrurile cu care intra in contact, din acest motiv parintii ar trebui sa aiba mare grija unde lasa anumite lucruri.

Medicamentele, detergentii, orice solutie chimica de curatare si, in general, orice lucru care nu ar trebui ingerat trebuie depozitate cu grija, astfel incat sa nu fie la indemana copiilor. Chiar daca avem impresia ca le-am pus in locuri sigure, copiii nu ar trebui sa stea foarte mult timp nesupravegheati. Ei pot cauta prin locuri la care nici nu ne-am gandi ca au acces si pot ajunge sa umble cu lucruri periculoase.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Medicamente Medicamente copii Activitati copii bolnavi

Articole recomandate

Citeste si despre