Ministrul Sanatatii renunta la avizele epidemiologice cerute pentru inscrierea la gradinita si scoala

/ / Modificat: 2020-09-11
Ministrul Sanatatii renunta la avizele epidemiologice cerute pentru inscrierea la gradinita si scoala

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a anuntat ca renunta la avizele epidemiologice cerute initial elevilor pentru deschiderea scolilor. Aceasta masura a fost luata dupa ce medicii de familie s-au plans ca parintii s-au imbulzit in cabinetele lor pentru aceste documente, iar riscul de infectare cu coronavirus ar putea creste din cauza aglomeratiei care se creeaza. 

Pana in acest an, toti elevii si copiii de la gradinita aveau nevoie de o adeverinta medicala pentru inscrierea in colectivitate si un aviz epidemiologic pentru intrare in colectivitate, ambele documente eliberate de medicul de familie la inceputul fiecarui an scolar. 

Ce copii vor avea nevoie de avizul epidemiologic 

Vor ramane doua categorii de copii care nu vor putea intra in colectivitate fara aviz epidemiologic. Este vorba despre elevii cu boli cronice si despre copiii care intra pentru prima data la gradinita, sau schimba ciclul educational. 

”Am avut aceasta discutie, s-a mers pe principiul ca timpul este prea scurt si sa putem prelungi si in prima saptamana si in a doua saptamana.

Recomandarea mea a fost pentru cei care au patologii cronice pentru a putea decide daca pot veni la invatamant fata in fata sau sa aleaga varianta de invatamant online, atat pentru cei care sunt cu comorbiditati.

Dupa cum stiti am lasat aceasta varianta de invatamant online si pentru cei care au persoane, rude, cu comorbiditati acasa sau persoane varstnice pe care vor sa le protejeze”, a declarat Nelu Tataru.

Sursa: antena3.ro  

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre