Ministrul Educatiei: "Sunt primiti in gradinite si copiii de 2 ani, dar nu se aloca bani"

/ / Modificat: 2019-11-18
Ministrul Educatiei:

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a declarat ca sunt primiti in gradinite si copiii de 2 ani, dar nu se aloca bani pentru ei, dar va discuta acest aspect la Guvern.

"Am avut deja o discutie prealabila cu reprezentanti ai sindicatelor, mi-au semnalat acest lucru, si cu asociatia parintilor, de asemenea. Au pus aceasta problema, vom avea o intalnire la Guvern impreuna cu premierul si cu vicepremierul si vom discuta mai multe puncte, printre care si acesta. Sa vedem care este solutia, in asa fel incat sa asiguram copiiilor ceea ce e cel mai bun pentru ei," a declarat Monica Anisie, noteaza Agerpres.

Va cere bani pentru acesti copii

Ministrul a afirmat ca se va lupta pentru a primi alocarile necesare pentru acesti copii in bugetul pe anul 2020. 

"Eu ma voi lupta pentru a primi acesti bani. Am avut si o intalnire cu ministrul Finantelor pentru a discuta, asa, in mare, o proiectie bugetara, dar a ramas ca saptamana viitoare sa ne intalnim si cu grupurile de lucru de la nivelul Ministerului Educatei s Ministerului Finantlor, savedem care sunt solutile pentru a avea un buget mai mare, pentru ca intotdeauna am fost o luptatoare si candva mi s-a spus ca sunt exagerata in ceea ce priveste lupta aceasta pentru a avea cat mai multi bani alocati educatiei si ma lupt in primul rand ca invatamantul preuniversitar sa primeasca mai multi bani decat a primit pana acum, pentru ca alocarea a fost un pic disproportionata in ceea ce priveste invatamantul preuniversitar si cel universitar, desi cele mai mari nevoi sunt in preuniversitar," a mai precizat Anisie.

Nu va construi crese

Referitor la numarul mic de crese si la cererea foarte mare, ministrul Educatiei a spus ca nu poate construi altele, pentru ca mandatul sau este unul foarte scurt.

"Ceea ce-mi propun in aceasta perioada sa fac e tocmai sa deschid anumite drumuri ca un Guvern care vine si se instaleaza pe patru ani sa poata sa ajunga la situatia in care sa deschida crese pentru copiii nostri," a mai afirmat Mocica Anisie.

Taguri Ministrul educatiei Monica anisie Gradinita

Articole recomandate

Citeste si despre