Mihaela Bilic: "Alimentatia copilului trebuie sa fie grasa"

/ / Modificat: 2019-05-23
Mihaela Bilic:

Nutritionistul Mihaela Bilic spune ca parintii nu ar trebui sa le impuna copiilor diete, ci reguli si sa le acorde mai multa atentie.

Aceasta a vorbit si despre miturile alimentare care dezechilibreaza organismele celor mici, cum ar fi alimentele grase, pe care unii le elimina din meniul micutilor.

"Alimentatia copiilor, culmea, trebuie sa fie grasa. Un copil trebuie sa manance lucruri grase si el instinctiv stie asta. Intotdeauna cel mic o sa manance cartoful prajit, nu ala fiert, intotdeauna o sa ceara unt, o sa ceara lucruri care se pun pe paine si care automat au grasime. In momentul in care vorbim de alimentatia micutilor mai trebuie sa stim un singur lucru insa – dincolo de ingredientul sau, ma rog, de cantitatea care este in farfurie, un lucru care ne lipseste, si aici o sa avem de tras noi, ca si generatii care, sa spunem, am fost mult prea ocupati sau mult prea bulversati de tot ce s-a intamplat in jurul nostru si am uitat sa punem pret pe mancatul in familie, pe gatitul acasa, pentru tot acest bling-bling alimentar care ii fascineaza nu numai pe copiii nostri, dar si pe noi, si atunci, in acest context trebuie inteles faptul ca daca nu privim cu seriozitate nu farfuria copilului, ci tot ce se intampla in casa noastra, copiii vor fi victime", a subliniat Mihaela Bilic in emisunea "Marius Tuca Show”.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mihaela bilic Mihaela bilic nutritie Alimentatia copilului

Articole recomandate

Citeste si despre