Pasii voiosi ai copilului tau

/ / Modificat: 2014-05-28
Pasii voiosi ai copilului tau

Am scapat in sfarsit de cizmulite, bocanci si ghete. E vremea sandalelor, incaltarilor din materiale usoare si viu colorate, in ton cu vreme frumoasa de afara. Tenisii, sandalele in culori vii cu barete, pantofiorii din lac sau piele intoarsa sunt cateva dintre sugestiile designerilor pentru 2014. Inainte de a alege modelul si nuanta, tine cont de cateva sfaturi.

  • Incaltamintea copilului trebuie sa fie in ton cu vremea de afara. Alege sandalele, tenisii din bumbac sau pantofii si balerinii din piele moale. Materialele trebuie sa fie moi, sa absoarba transpiratia si sa se muleze pe piciorul copilului. In niciun caz sa nu alegi ghete sau bocanci, decat daca ai in plan o drumetie pe munte.
  • Sa fii atenta la marimea incaltarilor. Daca cel mic e in perioada in care creste foarte repede, poate ca ar fi bine sa ii iei pantofi cu jumatate de numar mai mare.
  • Daca incaltarile sunt pentru joaca, cauta-le pe acelea din materiale rezistente.
  • Ai grija la sandale, baretele ar trebui sa fie dintr-un material moale sa nu raneasca pielea fina a copilasului.

Stilago iti recomanda cateva modele de incaltaminte:

Tenisi, pantofi sport

 pantofi-sport-stilago

Sunt minunati pentru iesirile in parc, joaca cu prietenii. Pot fi si un obiect de incaltaminte cool (petreceri, zile de nastere), daca sunt asortati cu ce trebuie.

Sandale, flip flops

sandale flipflops-stilago

Alege culori vii si incaltari din piele moale. Talpa e si ea importanta: ar fi bine sa fie dintr-un material destul de flexibil. Atentie la flip flops: ei nu trebuie purtati tot timpul pentru ca pot deforma mersul copilului.

Balerini

 balerini-stilago

Calitatea materialului este un criteriu important in alegerea balerinilor. Nu ai vrea ca piciorul copilului sa transpire si nici sa il stranga. Ideal ar fi ca balerinii sa acopere jumatate din laba piciorului sau sa aiba o bareta de sustinere.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre