Cum lupti cu infectiile recurente ale cailor respiratorii?

/ / Modificat: 2014-07-09
Cum lupti cu infectiile recurente ale cailor respiratorii?

Laringitele, otitele si amigdalele inflamate sunt probleme frecvente ale copiilor, care pot fi evitate prin administrarea de suplimente alimentare care cresc rezistenta organismului, au efect antiviral si nu produc efecte secundare. Un produs special pentru copii, realizat de medici pediatri este First Defense de la Secom®, cu argint colidal, considerat un sistem secundar de aparare a organismului.

Laringitele pot fi rezultatul infectiilor

Vocea ragusita sau subtiata, ingrosata sau care "nu se aude", uneori asociata cu durere la nivelul gatului, face parte din simptomatologia laringitei. Primele modificari ale vocii apar dimineata, insotite de nevoia de a tusi pentru a "regla" timbrul vocal. Aceste simptome, care sunt temporare, se datoreaza inflamatiei si iritarii corzilor vocale. Laringita se poate croniciza si  in aceste situatii, simptomele se prelungesc pentru durate care depasesc doua saptamani.

Laringita poate avea o varietate de cauze. Racelile si gripa sunt cele mai frecvente dintre ele. Dar la acestea se adauga si refluxul acid, adica boala de reflux gastroesofagian, alergiile, fiindca factorii alergeni pot inflama si irita laringele, la fel si medicamentele care trateaza astmul, sau folosirea intensa a vocii. Desi sunt patologii intalnite mai des la adulti, in categoria afectiunilor serioase care pot provoca laringita se afla, pe langa refluxul gastroesofagian, si afectarea nervilor, polipii, cancerul, sau nodulii la nivelul corzilor vocale.

Dupa ce pediatrul stabileste diagnosticul, trebuie sa-i spui copilului ca este necesar sa-si odihneasca vocea cat mai mult. Va trebui sa evite vorbitul in soapta, care forteaza si mai tare laringele, precum si tusitul. Umidificatoarele l-ar putea ajuta, la fel si hidratarea. Daca refluxul gastric este cauza laringitei, atunci trebuie luate masuri pentru limitarea refluxului. In cazul in care infectiile recurente ale laringelui  sunt cele care produc laringite, argintulul coloidal poate sutine organismul in lupta cu virusurile si bacteriile.

Otitele repetate strica auzul copiilor

Otitele sunt boli ale urechii care pot avea etiologie virala, deci pot fi produse de virusuri precum virusul sincitial, virusuri gripale, rinovirusuri, dar si de bacterii. Insa, cauza cea mai frecventa este infectia bacteriana, care implica urmatoarele microorganisme: Moraxella catarrhalis, Streptococcus pneumoniae si Haemophilus influenzae. Otitele pot coexista cu alte infectii ale tractului respirator superior sau inferior. De multe ori, copilul trece prin mai multe stadii ale otitei. Initial este diagnosticat cu otita medie acuta congestiva care evolueaza apoi spre otita medie acuta supurativa, iar aceasta poate evolua intr-o otita serioasa.

Chiar si cu tratament, otitele se pot croniciza. O posibila evolutie nefavorabila poate fi spre cronicizarea infectiei si permanentizarea perforatiei la nivelul timpanului, cu extinderea in spatiul mastoidian, devenind oto-mastoidita cronica supurata. Iar in alte situatii, pot aparea complicatii, ca de exemplu meningita otogena, abcesul subdural sau abcesul cerebral.

Este important sa cunosti care sunt simptomele otitelor pentru a putea duce copilul la medic. Printre manifestarile locale se afla otalgia (durere resimtitala nivelul urechii, sub forma de jena sau de durere intensa), hipoacuzia (auz deteriorat), senzatia de ureche plina, otoreea purulenta sau ameteala/instabilitate ortostatica. Ca semne generale pot fi remarcate: iritabilitatea, nelinistea, insomnia, scaderea poftei de mancare, asocierea simptomelor caracteristice infectiilor acute ale tractului respirator, mai ales superior (rinoree muco-purulenta, obstructie nazala).

Din cauza otitelor repetate, a caderilor si recidivelor care dureaza peste 3 luni, scad sansele copilului de  a-si recupera integral functionarea urechii. Tocmai de aceea este esential sa previi aceste episoade.

Amigdalitele mentin inflamatia in corp

Copiii sufera frecvent de dureri de gat cauzate de inflamatia amigdalelor. Amigdalele sunt formate in mare parte din tesut limfoid, tesut cu rol de filtru, care opreste germenii sa produca infectii in interiorul organismului. Dar atunci cand amigdalele se infecteaza si ajung sa fie colonizate de bacterii se inflameaza si se produce amigdalita. Recurenta amigdalitelor este mare, iar cauzele cele mai comune includ infectii virale si bacteriene precum cele cu adenovirus, virusul gripal, virusul Epstein Barr, enterovirusuri, virusul Herpex Simplex.

Simptomele principale constau in durere in gat, ganglioni durerosi si mariti in volum in regiunea capului si gatului, inflamarea si inrosirea amigdalelor, amigdale acoperite cu puncte de puroi alb sau galben, ulceratii dureroase in gat, raguseala, lipsa poftei de mancare, durere la nivelul urechilor, dificultati la inghitire, febra, frisoane, respiratie urat mirositoare. Printre simptomele raportate la copii se afla si voma, ameteala si durerile abdominale.

In cazul inflamatiilor repetate, care raspund greu la medicatia cu antibiotic, multi medici recomanda indepartarea amigdalelor. Totusi, aceasta masura poate fi evitata daca se actioneaza preventiv. Argintului colidal este indicat pentru a preveni astfel de infectii si prezinta avantajul ca nu produce rezistenta asa cum se intampla in cazul antibioticelor.

Argintul coloidal actioneaza asupra a peste 650 de tipuri de agenti patogeni. Organismele patogene nu dezvolta rezistenta la argintul coloidal, acesta putand fi considerat un sistem imunitar secundar. In plus, nanoparticulele de argint in stare coloidala prezinta avantajul unui foarte bun profil de siguranta, atat pentru om, cat si pentru mediul inconjurator, si are proprietati antiinfectioase deosebite.

Modul de actiune al argintului coloidal este foarte eficient si foarte simplu: prezent langa un virus, o ciuperca sau langa o bacterie patogena, inactiveaza enzimele pe care aceste corpuri agresoare le folosesc pentru a putea respira in interiorul corpului nostru. De aceea, in scurt timp, patogenii "se sufoca" si mor, apoi sunt eliminati din organism de sistemul imunitar cu ajutorul sistemului de drenare limfatica.

Un fapt pozitiv este acela ca argintul coloidal actioneaza doar asupra patogenilor, bacteriile prietenoase sau bune din organism nu au de suferit si nici celulele organismului nostru fiindca au un alt sistem de metabolizare a oxigenului. Cu alte cuvinte, are efect antibiotic, dar fara niciun efect secundar.

Alege informat suplimentele alimentare cu argint coloidal

Secom®, lider in oferirea de solutii de medicina integrativa recomanda si sustine alegerea informata a suplimentelor alimentare si, implicit, a suplimentelor pe baza de argint coloidal. Pentru a evita pericolul reprezentat de folosirea unor produse necertificate si al caror profil de siguranta nu este dovedit, Secom® recomanda utilizarea suplimentelor alimentare la recomandarea specialistilor si consultantilor de specialitate.

Nanoparticulele de argint in stare coloidala prezinta avantajul unui foarte bun profil de siguranta, atat pentru om, cat si pentru mediul inconjurator, precum si proprietati antiinfectioase deosebite, daca produsul trece prin procese de standardizare si stabilizare a argintului coloidal. De aceea, suplimentele alimentare pe baza de argint coloidal se obtin doar in fabrici certificate, la standarde farmaceutice. Nanoparticulele de argint au biodisponibilitate superioara si se elimina din organism doar dupa ce si-au indeplinit efectul antiviral si antibacterian. Important este ca, spre deosebire de antibiotice, care cresc in timp rezistenta bacteriilor, argintul colidal nu produce rezistenta.

Secom® va ofera produsul First Defese, realizat de medici pediatri special pentru copii, un produs 100% natural care are in compozitie argint coloidal de 0.001 microni, precum si extracte din maslin, sunatoare si arabinogalactan. First Defese este recomandat de Societatea Romana de Pediatrie si contribuie la echilibrarea sistemului imunitar la copii prin stimularea producerii de imunoglobuline IgA, IgM, IgG si a limfocitelor T, prin stimularea imunitatii dobandite si a celei innascute antiinfectioase. De asemenea, First Defense  echilibreaza imunitatea prin cresterea numarului de celule care inglobeaza si distrug agentii patogeni.

 SRP

First Defense ajuta la reducerea timpului de recuperare dupa toate tipurile de infectii si la reducerea stresului oxidativ. Pentru rezultate de durata, Secom® recomanda administrarea produsului First Defense pentru minimum 3 luni.

Secom® sustine demersul medicinei integrative, care asociaza medicina alopata cu medicina naturopata. Sustinem medicina integrativa prin produse naturale exceptionale, studiate stiintific si prin servicii de consultanta de specialitate. De aceea, Centrul de Consultanta Naturopata Secom® ofera consultanta la cele mai inalte standarde, realizata de medici specialisti, si cele mai eficiente solutii naturale personalizate, aplicand conceptul de medicina integrativa care presupune asocierea tratamentelor alopate cu terapiile complementare. Informatii utile puteti obtine, de asemenea, apeland la serviciul Telverde Secom®:  0800 873 266.

Alegand Secom® aveti certitudinea ca ati optat pentru cele mai eficiente solutii naturale pentru sanatate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre