Solutii pentru o imunitate puternica

/ / Modificat: 2014-11-25
Solutii pentru o imunitate puternica

Odata cu instalarea sezonului rece, organismul nostru este din ce in ce mai predispus infectiilor respiratorii si virusurilor. Un sistem imunitar puternic ne poate ajuta sa preintampinam afectiunile specifice perioadei sau sa trecem mai usor peste episoadele de boala.

Sistemul imunitar este compus din mecanisme si structuri cu rol protector, fara de care organismul nu poate supravietui, in conditiile in care acesta este in permanenta amenintat de patrunderea din exterior a unor "agresori biologici" (virusi, bacterii, microfungi, paraziti). Acesta este de doua tipuri: nespecific (innascut), comun tuturor indiviziilor si specific (dobandit).

  • Sistemul imunitar nespecific se transmite ereditar si protejeaza organismul pe toata durata vietii;
  • Sistemul imunitar specific (dobandit) reprezinta o imunitate individuala, obtinuta pasiv (prin laptele matern) sau activ (in urma unor boli). Apararea specifica se realizeaza cu ajutorul anticorpilor specifici (imunoglobuline), formati de catre limfocite la patrunderea in organism a agentilor straini (antigeni).

Imunitatea reprezinta capacitatea de a recunoaste si de a anihila agentii straini (non-self) patrunsi in organism. Un rol important in acest proces il joaca limfocitele T, prin pastrarea "memoriei imunitare" la nivel celular, si limfocitele B, care sintetizeaza anticorpi specifici.

Copiii capata imunitate prin anticorpii din placenta mamei si prin alaptare. Colostrul reprezinta prima secretie lactata, ce difera din punct de vedere al compozitiei fata de laptele matur, deoarece contine o cantitate mai mare de lactalbumina si proteine din lapte, fiind bogat in imunogloguline ce ofera o imunitate pasiva nou-nascutului. Substantele active din colostru pot fi administrate prin suplimente alimentare, atat copiilor, cat si adultilor. Variantele de colostru de la Secom® contin factori imunizanti, cu puternic efect antiviral, antibacterian si de refacere a tuturor tesuturilor organismului.

Alimentatia echilibrata si un stil de viata sanatos pot contribui la crearea si mentinerea unui sistem imunitar puternic atat la copii, cat si adulti, insa nu intotdeauna acestea sunt suficiente. Suplimentele alimentare sunt o solutie la indemana pentru imunitate.

Pentru intarirea sistemului imunitar, Secom® ofera o gama complexa de suplimente alimentare cu ingrediente 100% naturale, biodisponibilitate ridicata si concentratii optime, atat pentru adulti, cat si pentru copii.

  • Mega-Nutrientul Alive!™ (fara fier) contine 133 de nutrienti esentiali, sursa completa de vitamine, minerale si extracte din legume, plante verzi, ciuperci medicinale si enzime digestive, care asigura un nivel optim de energie si imunitate.
  • Pentru functionarea normala a sistemului imunitar este recomandata Vitamina C. Secom® ofera atat o formula speciala pentru copii - Vitamin C 250mg, cat si o formula pentru adulti – Vitamin C 1000mg.
  • Daca aveti un sistem imunitar depresat sunt recomandate imunostimulatoarele. Recunoscuti pentru acest efect sunt arabinogalactanii, zincul, extractul din frunza de maslin; toate acestea se regasesc in First Defense, produs pentru copii cu o compozitie unica, considerat ca un sistem imunitar secundar, si SystemWell® Ultimate Immunity™, produs pentru adulti ce intareste toate componentele sistemului imunitar.

Alegand Secom® aveti certitudinea ca ati optat pentru cele mai bune solutii naturale pentru sanatate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre