ABC-ul impotriva iritatiilor pielii il invatam impreuna cu Nivea Baby

/ / Modificat: 2011-09-09
ABC-ul impotriva iritatiilor pielii il invatam impreuna cu Nivea Baby

Devenind parinti, va dati seama ca atat de multe lucruri va sunt complet necunoscute, sunt absolut noi. Descoperiti, in momentul in care bebelusul vostru vine pe lume, ca trebuie sa invatati foarte multe despre alimentatie, sanatate, siguranta, program de somn, protectie si prevenire.

Si aveti atat de multe intrebari...

Pielea bebelusului vostru este una din grijile zilnice. Pentru ca este atat de sensibila, iar veselia si zambetul micutului vostru depind de multe ori de felul in care o ingrijiti. De fiecare data, Nivea Baby este alaturi de voi in acest continuu proces de invatare, oferind de fiecare data informatii, raspunsuri si solutii la indemana.

Eritemul fesier sau dermatita de scutec reprezinta cea mai frecventa afectiune dermatologica a nou-nascutilor si copiilor sub 2 ani. Incidenta maxima se inregistreaza in cazul bebelusilor cu varsta cuprinsa intre 9 si 12 luni.

Cauza este reprezentata de contactul prelungit al pielii cu urina si materiile fecale din mediul inchis al scutecului. Bebelusii hraniti la san tind sa prezinte o incidenta mai scazuta a eritemului fesier, iar diareea creste riscul, mai ales la peste 3 scaune diareice pe zi. De asemenea eruptia dentara, infectiile generalizate, febra si antibioticele sunt alte cauze frecvente ale eritemului fesier.

Nivea Baby iti recomanda un set de 3 reguli simple pentru un fundulet sanatos = ABC-ul impotriva iritatiilor:

Aer: pastreaza funduletul copilasului tau descoperit cat de des posibil, pentru ca pielea lui sa se aeriseasca;


Bariera: foloseste o lotiune pentru a sustine functia naturala de protectie a pielii;


Curatare: acorda o mare atentie curatarii. Acest pas il fereste pe cel mic de dermatita de contact. Iti recomandam sa folosesti produse fara alcool, parfum si fara sapun.

In cazul eritemului fesier cronic sau cronic recurent, indepartarea mediului inchis asociat scutecului, cel putin temporar, reprezinta una dintre cele mai importante masuri radicale de a vindeca iritatia.

Curatarea funduletului bebelusului este foarte importanta, iar pentru aceasta va recomandam sa spalati zona cu apa calduta si o lotiune delicata de curatare, cum este Lotiunea din cap pana in picioare de la Nivea Baby. Pentru calmarea iritatiilor si refacerea zonei afectate, aplicati o crema cu oxid de zinc, special creata pentru zona funduletului, recomandarea noastra fiind Crema Reparatoare pentru iritatii Nivea Baby. Unguentul sau pasta de zinc reprezinta o solutie potrivita pentru protejarea zonelor ano-genitale de efectele iritante ale urinii si materiilor fecale. Adaugarea unor agenti antifungici precum nistatina, clotrimazol sau miconazol, este frecvent necesara.

Scutecele "moderne" contin geluri superabsorbante care indeparteaza o mare parte din urina. Bebelusii care poarta scutece cu geluri superabsorbante fac eritem fesier mult mai rar sau mult mai putin sever decat cei care poarta scutece din panza sau scutece fara gel. Studiile clinice au demonstrat ca utilizarea scutecelor moderne este asociata cu o reducere semnificativa a severitatii eritemului fesier.

Sfatul nostru pentru toti parintii este acela de a schimba frecvent scutecele, astfel incat sa permita cat mai mult expunerea la aer curat a pielii. De asemenea, trebuie evitate acele remedii care contin substante potential iritante sau aditivi toxici, precum steroizi, salicilati, mercuriale etc.

Produsele NIVEA Baby sunt dezvoltate in colaborare cu dermatologi, medici pediatri si mamici pentru a-i asigura bebelusului tau o piele sanatoasa inca din primele clipe.

Nivea Baby propune trei pasi simpli pentru ingrijirea funduletului bebelusului: curatare, protectie si calmare rapida a iritatiilor.

In prima etapa, curata foarte bine pielea funduletului bebelusului. Poti opta intre spalarea zonei cu apa calduta si o lotiune delicata sau folosirea de servetele umede care contin cat mai putine substante chimice si sunt fara parfum, alcool, sapunuri sau surfactanti. Pentru o ingrijire completa a funduletului, dupa curatarea zonei, trebuie sa  protejezi pielea impotriva iritatiilor si sa calmezi rapid orice problema ar putea sa apara.

Foloseste o crema de protectie pentru fundulet, pentru  a preveni aparitia iritatiilor!

Crema pentru fundulet NIVEA Baby protejeaza pielea sensibila a bebelusului impotriva umezelii, prevenind aparitia inflamatiilor si a iritatiilor produse de scutece. Unguentul se aplica intr-un strat subtire pe zonele care intra in contact cu scutecul, dupa curatare. Formula sa este special creata pentru pielea sensibila a bebelusului si este imbogatita cu 20% oxid de zinc - cu rol de protectie si pantenol (provitamina B5) - pentru regenerarea pielii si  vindecarea ranilor. Mai mult decat atat, acesta contine minerale naturale si ulei de germeni de grau, sustinand astfel functia naturala de protectie a pielii la nivelul epidermei. Astfel, pielea bebelusului tau va avea un aspect sanatos si placut, oferind in acelasi timp o experienta minunata atat pentru tine cat si pentru copilul tau. Oxidul de zinc este antibacterian, calmeaza iritatiile si accelereaza vindecarea ranilor.

Cu toata grija pe care le-o purtam celor mici, exista momente in care primii doi pasi nu sunt de ajuns, iar bebelusii dezvolta iritatii, fie din cauza schimbarilor din alimentatie, fie din cauza unor infectii minore.

Pentru o vindecare rapida si eficienta, NIVEA Baby a dezvoltat si testat clinic Crema Reparatoare pentru iritatii NIVEA Baby. Aceasta este o crema lipofilica bazata pe emulsie de apa-in-ulei, reducand astfel fenomenul de pierdere a apei prin epiderma si avand un efect eficient de hidratare. Formula contine extract de galbenele, 5% dexpantenol si 5% oxid de zinc. NIVEA Baby Crema Reparatoare pentru iritatii reduce simptomele de eritem fesier si alte semne ale iritatiilor, precum inrosirea, mancarimea si usturimea, accelerand procesul de vindecare a pielii.

Invatand si folosind ABC-ul impotriva iritatiilor impreuna cu Nivea Baby, te vei putea bucura de veselia bebelusului tau, in fiecare zi! 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre