10 intamplari memorabile, care iti amintesc ca te afli in al treilea trimestru de sarcina

/ / Modificat: 2017-12-19
10 intamplari memorabile, care iti amintesc ca te afli in al treilea trimestru de sarcina

Daca credeai ca primul trimestru de sarcina a fost dificil, sa stii ca este nimic in comparatie cu ultimele cateva luni de sarcina. Pe masura ce te apropii de final, timpul va incetini. Ceea ce ar trebui sa fie trei luni, le simti de fapt ca si cum ar fi 18 ani. Uneori, te intrebi daca vei fi insarcinata pentru totdeauna.

Fiecare saptamana va trece atat de incet, incat te vei simti ca si cum ai fi blocata intr-o gaura neagra, unde timpul nu are niciun sens.

Iata 10 intamplari care iti amintesc ca te afli in al treilea trimestru de sarcina.

1. Trebuie sa inchiriezi o macara industriala pentru dormitorul tau

Este imposibil sa stai confortabil, atunci cand esti insarcinata, si asta nu e valabil doar pe perioada noptii. Daca te-ai gandit ca iti vei petrece noptile rasuncindu-te si intorcandu-te, mai gandeste-te odata. Acestea sunt activitati rezervate corpurilor umane. In schimb, tu trebuie sa inchiriezi o macara industriala care sa te ajute sa-ti schimbi pozitia in pat. Dar cu ocazia asta afli cum se simte un gandac cand se blocheaza pe spate si incearca cu disperare sa se intoarca.

Partenerul tau se va plictisi sa te dea jos din pat si sa te impinga de la spate, in fiecare noapte, in incercarea de a te ajuta sa te intorci. Mai bine inchiriaza o macara, va fi mai usor. E posibil ca partenerul tau sa se supere din cauza beep-ului neincetat, pe masura ce macaraua te invarte. Dar cel putin nu va petrece noaptea facand munca manuala, in incercarea de a te ajuta sa te simti mai confortabil.

 2. Ti-au degerat degetele de la picioare de la purtarea slapilor pe zapada

Toate femeile ar trebui sa prinda ultimul trimestru de sarcina in lunile calde. Transpiratia de a da nastere intr-o zi fierbinte va fi preferabila faptului ca trebuie sa porti slapi iarna. In al treilea trimestru de sarcina, punerea pantofilor este imposibila. Chiar daca reusesti sa-ti bagi picioarele umflate intr-o pereche de bocanci confortabili, nu vei avea sansa sa-ti legi sireturile, din cauza faptului ca burta ta este acum mai mare decat o casa.

Si nici macar nu te mai gandesti la incercarea de a-ti pune sosete. Nu e posibil. Va trebui sa-ti iei slapii in picioare, chiar daca locuiesti la Polul Nord.

 3. Faci cursuri de gestionare a furiei

Femeile, in trimestrul al treilea de sarcina, ajung, in mod inevitabil, sa ia cursuri de gestionare a furiei. In principal pentru ca au lovit prea multe persoane necunoscute, care au intrebat daca au gemeni. De fapt nu au fost intrebate, s-a glumit pe seama lor. Pentru ca este atat de ilar sa comentezi despre dimensiunile femeilor insarcinate.

Exista si un avantaj in asta. Pana cand se termina sarcina, iti vei fi perfectionat un croseu de dreapta care ar putea sa-ti aduca ceva trofee, daca alegi sa urmezi boxul ca si cariera.

 4. Nu poti manca atat de mult cat vrei, fara sa nu suferi de arsuri la stomac

De fapt, nici macar nu trebuie sa mananci. Este suficient sa ciugulesti ceva sau sa mananci un biscuite ca deja iti simti limba ca si cum ar inota intr-o piscina de acid gastric. Norocul tau ca exista un leac. In interiorul tau a ramas atat de putin spatiu, incat stomacul tau este deja in gat. Deci tot ce mananci iti va cauza indigestie. Bineinteles ca nu poti digera mancarea; nu mai esti un corp, esti doar un incubator uman.

Si ca si cum somnul nu a fost destul de dificil in ultimele saptamani, te distrezi incercand sa dormi in picioare. Ah, si nu-ti face griji - daca trebuie sa renunti de tot la mancare, pentru a evita arsurile la stomac, asta e perfect. Nu este ca si cum ai avea nevoie de inca 500 de calorii pe zi in timpul trimestrului al treilea... Ah, stai...

 5. Nu ai nici cea mai mica ideea cum mai arata jumatatea ta inferioara

Iti amintesti de vulva? Ha, nu?! Desigur ca nu. Cum ai putea? Nu ai mai vazut-o de luni de zile. Este acolo undeva, ascunsa in mijlocul unui tufis, pe care nu ai reusit sa-l elimini pentru ca nu-l poti vedea din cauza bombei gargantuanice pe care o numeai odata abdomen.

Nu ti-ai mai vazut de mult picioarele, dar stii ca sunt inca acolo. Desi e mai bine sa nu te gandesti prea mult la picioarele tale. Degetele tale unice, frumos pedicurate si date cu oja, nu sunt acum deloc placute la vedere.

 6Ai o panica zilnica cu privire la contractii

Chiar si cea mai calma femeie se simte ingrozita de travaliu, atunci cand incep contractiile Braxton Hicks. Adesea descrise ca fiind "nedureroase", aceste contractii neregulate pot fi destul de dureroase, de fapt. Pe masura ce durerea izbucneste din partea inferioara a spatelui, putem trece cu vederea faptul ca versi cateva lacrimi in timp ce te gandesti cum se vor simti contractiile adevarate.

Uneori vei avea contractii pe o perioada mai lunga de timp, incat te vei intreba daca acest lucru ar putea fi, de fapt, evenimentul principal. Ar putea fi asta? A inceput travaliul? Nu! Este doar modalitatea brutala a naturii de a te pregati pentru travaliu.

7. Te transformi in Iepurasul Duracell

Poti spune cu certitudine ca te afli in trimestrul al treilea, cand te loveste instinctul de cuibarit. Deodata, este ca si cum ai fi Iepurasul Duracell. Vei muta frigiderul pentru a putea curata in spatele lui. Te vei urca pe scaune, astfel incat sa poti indeparta panzele de paianjen si iti vei reorganiza cartile din biblioteca, ca si cum nu ai mai avea nici o alta zi la dispozitie. Dar curatenia nu este suficienta; ai nevoie ca totul sa fie perfect.

La urma urmei, cand ajunge copilul, nu vrei sa observe stratul de praf de pe tablourile tale sau faptul ca in dulapul de bucatarie exista un pliculet de praf de copt expirat. Trebuie sa stii ca bebelusul (care de fapt nu poate vedea suficient de departe pentru a observa vreunul dintre aceste lucruri) se va naste intr-o casa perfect curata si prezentabila.

 8. Acum poti sa te lafai in mijloacele de transport in comun

S-au dus demult zilele in care stateai ca o "doamna" in mijloacele de transport in comun si ocupai cat mai putin spatiu. Cu un copil complet dezvoltat in pelvis, poti sa te lafai cat vrei acum in autobuz. Burta ta atarna atat de jos, incat esti nevoita sa stai cu picioarele cracanate.

Acum ocupi un scaun si jumatate, cel putin. Chiar si cel mai nepoliticos calator este fortat sa se aseze frumos, atunci cand sta langa tine in autobuz.

 9. Ai putea castiga un concurs de ragait si scos gaze  

Da, zilele tale de "doamna" sunt mult in urma. Cu toate organele tale strivite intr-un spatiu de dimensiunea unei bile, nu e de mirare ca suferi de putin exces de gaz. Nu poti controla asta. Iti petreci zilele ragaind si scotand gaze ca un adolescent. Iar acestea nu sunt gaze din acelea inofensive. Nici pe departe, miros a oua stricate. Vestea buna este ca nimeni nu va risca sa supere o femeia insarcinata, spunandu-i-o.

10. Ramai fara aer, doar gandindu-te la mersul pe jos

"O, e bine sa faci multe exercitii fizice atunci cand esti insarcinata", au spus ei. "Te va mentine sanatoasa", au spus ei. Ceea ce ei nu au spus este ca pana la sfarsitul sarcinii, ajungi sa ai capacitatea pulmonara a unui pestisor si nu poti face mai mult de trei pasi fara sa te opresti ca sa te odihnesti.

Sursa: www.bellybelly.com.au

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ultimul trimestru sarcina Curiozitati sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre