10 intamplari memorabile, care iti amintesc ca te afli in al doilea trimestru de sarcina

/ / Modificat: 2017-12-18
10 intamplari memorabile, care iti amintesc ca te afli in al doilea trimestru de sarcina

Al doilea trimestru de sarcina este, probabil, cel mai bun dintre toate trei. Ai supravietuit primului trimestru cu tot ce a implicat el: varsaturi, stari de somnolenta si pastrarea marelui secret. Acum nu esti nici epuizata fizic si nici nu au inceput durerile de spate, specifice ultimului trimestru.

Acesta ar trebui sa fie trimestrul tau preferat. Sarcina ta nu mai este acum un secret, dar mai e mult pana la final. Poti sa te bucuri de atentia iubitoare a prietenilor si a familiei, fara sa fii nevoita sa te panichezi prea mult in legatura cu nasterea (care este la ani lumina distanta).

Al doilea trimestru de sarcina ar trebui sa-ti ofere o pauza, atat de necesara, de la simptomele sarcinii, care au avut un impact atat de mare asupra vietii tale de zi cu zi. Multe femei spun ca al doilea trimestru de sarcina le da o stralucire sanatoasa, un par minunat si o energie fara limite. Asta nu inseamna ca ai unda verde la orice. Pana la urma esti ocupata cu cresterea unei alte fiinte umane.

Desigur, este posibil sa nu te numeri printre femeile norocoase. Deseori femeile se plang in aceasta perioada de acnee, par gras si hemoroizi.

Iata 10 intamplari memorabile, care iti amintesc ca te afli in al doilea trimestru de sarcina:

1. Nu-ti poti privi seful direct in ochi

Sau postasul. Sau femeia care lucreaza la casa de marcat de la supermarket. Sau vecinul de la 3. De ce? Pentru ca ai avut vise erotice cu toti. Hormonii de sarcina par sa te fi intors pe dos. Nu poti sa tragi un pui de somn fara sa visezi ca seduci o persoana la care nu te-ai gandit niciodata pana acum.

Explicatia consta in fluxul de sange suplimentar la organele genitale si estrogenul suplimentar. Sigur ca imaginatia ta s-ar fi putut opri la partenerul tau sau la o vedeta de cinema. Dar nu, mintea ta nebuna se orienteaza spre orice persoana ne-sexy pentru fanteziile tale.

2. Te trezesti panicata, crezand ca ti-ai rupt piciorul

Daca te trezesti tipand de durere pentru ca ai crezut ca ti-ai rupt piciorul, este vorba, probabil, de crampe la picioare, pe care multe femei le experimenteaza in timpul celui de-al doilea trimestru. Serios, nu exista nici o durere comparabila cu asta. Si nu este o modalitate frumoasa de a fi trezita dintr-un vis erotic cu soferul de autobuz pe care l-ai intalnit ieri dimineata

3. Trebuie sa iti angajezi un hairstylist personal

Dupa ani de zile in care ti-ai aranjat singura coafura in fiecare dimineata, acum trebuie sa adaugi un stilist echipei tale personale. Hormonii de sarcina ti-au dat o podoaba capilara de invidiat. Ai mai mult par decat ai nevoie. Bine, in unele locuri, nu e chiar ceea ce ti-ai dorit (par pe burta, cine si-ar fi dorit?). Dar datorita buclelor stralucitoare ai putea prinde un job ca model intr-o reclama la sampon. Doar ca iti va trebui o dublura pentru corp.

4. Ai putea avea un rol principal intr-un film de groaza

Ai vazut filmul "The Stretchers Skin"? Este un film cu adevarat sangeros despre o femeie care este chinuita de o durere insuportabila din cauza ca pielea ei se intinde. Actiunea se petrece mai mult intr-o cada mare, unde femeia plange, deoarece burta ei creste tot mai mare - atat de mare incat se teme ca pielea ei ar putea sa crape. Este un pic cam ca scena de la "Charlie si Fabrica de ciocolata" unde Violet Beauregarde se transforma intr-o afina uriasa, cu exceptia faptului ca tu nu te colorezi in violet si nu te rostogolesti, ci ramai sa plangi in baie pentru totdeauna. Probabil ca un film de acest gen nu ar sparge incasarile de box office.

5. Oamenii de pe strada iti spun mereu ca urmeaza sa nasti de pe o zi pe alta

Nu doctorii sau moasele vorbesc acum, ci femeile mai in varsta de pe strada. Pur si simplu nu pot doar sa zambeasca si sa mearga mai departe. Ah, nu! Se indreapta direct spre tine, astfel incat sa poata sa-ti spuna ca urmeaza sa nasti de pe o zi pe alta. Pentru ca esti mare.

De cate ori spui politicos: "De fapt, mai am trei luni pana atunci", oamenii se dau inapoi cu groaza. Asa ca tie nu-ti mai ramane de facut decat sa mergi acasa si sa cauti pe Google "cel mai mare copil din lume". Singurul lucru care te face sa te simti mai bine este sa vezi femei care sunt pe punctul de a naste, pentru ca acestea sunt cu adevarat imense. Du-te si gaseste una si stai alaturi de ea. Te va face sa te simti mai bine.

6. Vei fi nevoita sa renunti la somn

Este un lucru bun ca oboseala din primul trimestru a ramas undeva in spatele tau, pentru ca nu vei mai putea dormi oricum. De indata ce te bagi noaptea in pat, copilul isi incepe exercitiile acrobatice de noapte. Acestea includ: sarituri si salturi pe vezica urinara, tumbe violente si intinderi care iti provoaca durere atat in diafragma, cat si in vagin, in acelasi timp.

7. Devii constienta de ligamentele tale

Le-ai avut toata viata, dar inainte nu le-ai acordat niciodata atentie. Au existat linistite in corpul tau. Ei bine, lucrurile s-au schimbat. Acum, acele ligamente stupide incearca de unele singure sa te innebuneasca. Durerea este atat de ascutita, incat simti brusc ca si cum ai fi injunghiata.

Dar, conform doctorului tau "Dr. Google" si tuturor forumurilor de sarcina pe care le verifici, acest lucru este "absolut normal". Aparent, senzatia de a fi injunghiata in mod repetat este inca un alt simptom frumos al sarcinii. Nu-ti face griji, totusi, probabil ca te va durea doar atunci cand mergi, stranuti, tusesti, razi sau respiri. In rest, totul va fi perfect.

8. Spalatul pe dinti te face sa te simti ca un boxer

In fiecare seara, inainte de culcare, dupa ce te speli pe dinti, scuipi un pic de sange in chiuveta. Periuta ta de dinti a capatat o nuanta permanenta de roz din cauza gingiilor sangerande - inca un alt efect secundar al sarcinii. Prima data cand ti s-a intamplat asta, ai fost umilita. Acum folosesti ocazia pentru a te juca in oglinda de-a Mike Tyson.

9. Nu te mai recunosti

Hei, uita-te la acea femeie care merge leganat. Oh, stai putin, femeia aia esti chiar tu. Vei avea un soc de fiecare data cand iti vei prinde reflectia in vitrina vreunui magazin. Esti chiar atat de mare? Deja? Si de cand mergi asa leganat? Este ca si cum cineva ti-a luat corpul si l-a inlocuit cu ceva complet strain. Arati ca si cum ti-ai schimbat corpul cu un om obez de varsta mijlocie, cu o burta rotunda si cu tate mari. Abia te recunosti. Vei reveni la normal dupa nastere, nu?

10. Ai din nou o viata sociala, dar ti-ai fi dorit sa nu ai

Dupa 12 saptamani in care te-ai ascuns de societate, pentru ca oamenii sa nu-si dea seama ca esti insarcinata, ai, in sfarsit, din nou viata sociala. Poti sa te duci la petrecerile de familie, sa te intalnesti cu prietenii in oras si sa faci toate lucrurile pe care le-ai pierdut in primul trimestru.

Singura problema este ca nu vei mai dori. Acum toata lumea stie despre sarcina si este singurul lucru despre care vor toti sa vorbeasca. Te gandesti serios sa-ti iei un tricou imprimat pe care sa scrii: data probabila a nasterii, sexul copilului (daca il stii), cum te simti si "Nu, nu-mi poti atinge burta" (cu litere mari si bolduite).

Daca crezi ca aceste comentarii de la straini sunt frustrante, ar trebui sa stii ca ele sunt nimic in comparatie cu intrebarile de genul "Ai contractii?", pe care va trebui sa le induri in ultimele saptamani de sarcina. Atunci chiar ca vei dori sa ii bati pe toti.

Sursa: bellybelly.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Al doilea trimestru de sarcina Curiozitati sarcina Despre sarcina Trimestre sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre