Semne alarmante in primul trimestru de sarcina

/ / Modificat: 2017-09-12
Semne alarmante in primul trimestru de sarcina

Primul trimestru de sarcina este presarat cu o multime de simptome jenante si inconfortabile, care te pot induce in eroare. Unele dintre ele sunt normale pentru aceasta perioada, pe cand altele sunt alarmante si pot semnala prezenta unei complicatii de sarcina, cea mai comuna fiind avortul spontan. Iata cand anume simptomele pe care le manifesti in primele trei luni de sarcina trebuie sa te trimita de urgenta la medic!

Greturi si varsaturi severe

Greturile sunt unele dintre simptomele comune de sarcina, pe care majoritatea gravidelor le experimenteaza in primele 3 luni. Acestea nu sunt periculoase si nu sunt semnul unei complicatii decat in momentul in care se indesesc, sunt severe si au loc nenumarate episoade varsaturi, care interfereaza cu activitatile tale obisnuite.

Exista mai multe cauze ale acestor manifestari, cea mai frecventa dintre ele fiind deshidratarea, o afectiune periculoasa atat pentru tine, cat si pentru fat. Pentru a te asigura ca totul este in ordine cu sarcina ta, mergi la medic, pentru mai multe investigatii.

Sangerari vaginale

Sangerarile vaginale nu sunt normale in primul trimestru de sarcina, mai ales daca sunt abundente si se prelungesc pe mai multe zile. Acestea pot anunta un avort spontan sau pot fi semnul unei sarcini ectopice. Imediat ce constati ca ai inceput sa sangerezi, mergi la medic, pentru a primi ingrijirile corespunzatoare si a te asigura ca sarcina decurge normal.  

Febra

Febra care depaseste valoarea de 38 de grade Celsius este un simptom periculos daca esti gravida in primul trimestru. Cel mai adesea, febra este semnul unei infectii in organism, care daca nu este depistata si tratata la timp, poate afecta serios evolutia fatului.

Este important sa mergi de urgenta la medic atunci cand ai febra in prima parte a sarcinii, pentru a primi tratamentul adecvat si a evita, astfel, eventualele complicatii.  

Crampe abdominale severe

Durerile severe de burta nu sunt semn bun in primul trimestru de sarcina. Chiar daca poti resimti un usor disconfort abdominal in momentul in care embrionul se implanteaza in uter, crampele abdominale severe pot indica o sarcina ectopica si trebuie investigate la medic.  

Durere si arsuri la urinat

Daca resimti un disconfort la urinat, care poate fi sub forma unei dureri usoare sau a unei senzatii de usturime, cel mai probabil ai o infectie urinara, care are nevoie de ingrijiri medicale. Netratarea infectiei urinare pe durata sarcinii poate conduce la aparitia unor complicatii serioase: nastere prematura, raspandirea infectiei la alte organe din corp etc.  

Dureri severe de cap

Durerile de cap sunt frecvente si considerate normale la inceputul sarcinii. Aceste manifestari sunt puse pe seama schimbarilor fizice sau dezechilibrelor hormonale care apar in organism odata cu instalarea sarcinii. Insa in cazul in care expermentezi dureri severe de cap, care se prelungesc pe mai multe zile si nu dau semne de ameliorare nici dupa administrarea unui calmant, mergi de urgenta la medic, pentru a depista cauza acestora si pentru a primi ingrijirile medicale corespunzatoare.  

Scurgeri vaginale neobisnuite si mancarimi genitale

Printre simptomele care ar trebui sa te trimita la medic in primul trimestru de sarcina se numara si scurgerile vaginale care au o culoare sau textura neobisnuita si care sunt insotite de mancarimi in zona genitala.

Acestea sunt simptomele clasice ale multor boli cu transmitere sexuala. Este important sa fie diagnosticate si tratate corect in timpul sarcinii. Ignorarea acestor simptome contribuie la agravarea bolilor si la aparitia unor consecinte grave la fat.

Fa-ti toate testele ginecologice recomandate in primul trimestru si mergi la medic atunci cand suspectezi o astfel de afectiune, pentru a primi tratamentul necesar. Din fericire, majoritatea bolilor cu transmitere sexuala se trateaza in timpul sarcinii, fara a periclita in vreun fel evolutia fatului.

Mai cunosti si alte simptome anormale sau periculoase care pot aparea in primul trimestru de sarcina? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Simptome sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre