Remedii de la mamici pentru greturile din sarcina

/ / Modificat: 2016-01-29
Remedii de la mamici pentru greturile din sarcina

Primul trimestru de sarcina este extrem de intens si de dificil pentru majoritatea femeilor, cu atat mai mult cu cat acestea se afla in asteptarea primului copil. Greturile matinale sunt primele care le dau acestora de furca atunci cand vine vorba despre disconfortul fizic.

Tocmai de aceea, cele care au devenit deja mame impartasesc cu drag si empatie experientele lor si solutiile ingenioase pe care le-au descoperit si care le-au ajutat sa depaseasca momentele cele mai intense ale perioadei de inceput a sarcinii. Iata, asadar, cateva remedii pentru greturile din timpul sarcinii care au avut rezultate spectaculoase pentru alte mamici:

Ingheata si consuma bauturi hidratante

Bauturile pe care le consuma sportivii de performanta fac minuni pentru hidratare. Acestea contin electroliti din belsug, care te vor ajuta sa te hidratezi intr-un timp scurt in momentele in care nu suporti sa bei nici macar apa. Si daca le ingheti in recipiente speciale pentru cuburile de gheata, iti va fi cu atat mai usor sa le consumi fara sa ti se faca rau.

Consuma carbohidrati

Exista momente cand orice aroma ti s-ar putea parea cel putin respingatoare. Ideal ar fi sa nu sari peste mese, asa ca poti consuma alimente inodore si fara gust in aceste perioade. Pastele, biscuitii fara sare sau zahar si painea sunt perfecte pentru astfel de situatii si iti vor potoli foamea fara sa-ti afecteze simturile.

Nu te feri de lamaie

Este cunoscut faptul ca mirosul si gustul lamaii taie greata. Daca odoarea ti se pare prea puternica, incearca sa consumi apa amestecata cu cateva picaturi de suc proaspat stors de lamaie. Nu exagera totusi cu cantitatea, daca nu vrei ca aciditatea sa-ti creeze alte probleme.

Micsoreaza portiile de mancare

Sigur ca daca te asezi in fata unui platou imens plin cu mancare este posibil sa te blochezi in fata lui si sa nu poti consuma nimic. Micsoreaza portiile si mananca mai des. Mamicile care au trecut deja prin asta confirma ca este o solutie ideala pentru capatarea intregului aport energetic de care ai nevoie.

Imprieteneste-te cu alimentele mentolate

La fel ca lamaia, menta ajuta si ea la stoparea senzatiei de greata. Gaseste solutii pentru a o strecura in bauturile si mancarurile pe care le consumi si te vei simti mult mai bine. Salatele, smoothie-urile, sucurile de fructe si chiar si apa se potrivesc de minune cu aroma de menta si astfel ai putea redescoperi placerea de a le consuma.

Evita sa gatesti sau sa stai pe langa cineva care gateste

Mirosul de ulei incins, condimentele si mirodeniile iti pot activa si intensifica starile de greata. De aceea, e mai bine sa te feresti de bucatarie o perioada, chiar daca arta culinara se numara printer placerile tale. Roaga-ti partenerul sa te ajute, mananca in oras sau obisnuieste-te sa iti prepari mancaruri mai putin aromate, al caror miros sa nu-ti provoace greturi.

Fa tot posibilul sa ai control asupra glicemiei

Sunt zile, mai ales in timpul primului trimestru de sarcina, cand nu poti manca mai nimic. Daca preparatele inodore si fara gust iti par la fel de respingatoare ca un curry thai, regleaza-ti glicemia cu ceva dulce. Sigur, ideal ar fi sa nu consumi munti de ciocolata, asa ca poti opta pentru o varianta mai light, cum sunt jeleurile de fructe. Daca sunt facute doar din ingrediente naturale, cu atat mai bine pentru sanatatea ta. Tine-le la indemana si strecoara-ti cate o punguta in locuri strategice: in poseta, in torpedoul masinii sau in buzunare.

Mananca mere atunci cand nu poti manca altceva

Ti se poate parea ca orice aliment este de-a dreptul dezgustator, insa cateva felii de mar ti-ar putea alina atat senzatia de greata, cat si durerile de cap. Si vei simti acest lucru de indata ce vei incepe sa il decojesti, pentru ca mirosul proaspat si acrisor iti va incanta si simturile cele mai capricioase.

Ocupa-ti timpul cu lucruri placute

Cu cat te gandesti mai mult la greturi, cu atat le vei simti mai intens. Incearca sa nu cazi in capcana timpului irosit si dedica-te tuturor activitatilor care iti fac placere. Un film bun, o plimbare prin parc cu cea mai buna prietena sau asamblarea unui puzzle te vor tine departe de gandurile rele si, implicit, de greturi.

Tu ce trucuri cunosti pentru ameliorarea simptomelor de sarcina? Ai folosit remediile de mai sus?Asteptam parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Greturi matinale Remedii greturi sarcina Greturi sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre