Voltaren-ul si sarcina

/ / Modificat: 2011-09-19
Voltaren-ul si sarcina
Intrebare:

- Sunt insarcinata in 20 de saptamani si de o saptamana am inceput sa am dureri serioase,ca niste sageti,dureri pe care eu le resimt in fesa dreapta. La sfatul ginecologului am cumparat voltaren si am mers sa ma vada un neurolog. Din cauza sarcinii nu mi s-au putut face radiografii sau un examen mai complex diagnosticul ramanand lombago. M-am dat cu voltaren de 3 ori si durerea a trecut. Timp de vreo sapt a fost ok dar acum revine. Ce ma sfatuiti? De ce mi s-a recomandat voltaren avand in vedere ca pe prospect scrie ca acesta nu este indicat femeilor insarcinate si ca poate avea efecte nocive asupra fatului? Mi s-a mai prescris de asemenea 1-2 pastile de diclofenac pe zi,asta in care durerea nu cedeaza cu unguent. Daca durerea revine la fel de puternica ca si prima data este indicat sa folosesc din nou voltaren?

Raspuns:

Voltaren-ul reprezinta un gel care are ca si substanta activa tot Diclofenac-ul, un antiinflamator nesteroidian.

Studiile preclinice nu au evidentiat nici un efect mutagen carcinogen sau toxic al Voltaren-ului asupra fatului; insa, pentru ca nu se pot efectua studii clinice (nu putem supune femeia gravida unor studii) nu se recomanda administrarea acestor produse la gravide.

Faptul ca nu este recomandat nu reprezinta o interdictie ci precautie in administrarea acestui produs. in orice caz, doza absorbita in urma folosirii acestui produs sub forma de unguent este de 20 de ori mai mica decat in cazul administrarii orale.

Daca durerea va reapare va recomand sa reveniti pentru un consult la medicului ginecolog, caruia ii puteti impartasi grija fata de administrarea preparatului recomandat.

In mod obisnuit se incearca inlaturarea disconfortului din sarcina indiferent de natura acestuia pentru a preveni alte episoade nedorite determinate de aceste sindroame dureroase printre care si nasterea prematura sau avortul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina Crema

Articole recomandate

Citeste si despre