Secretii galbene in timpul sarcinii. Sunt normale sau trebuie sa te ingrijorezi?

/ / Modificat: 2024-05-25
Secretii galbene in timpul sarcinii. Sunt normale sau trebuie sa te ingrijorezi?

Secretia galbena in timpul sarcinii nu este intotdeauna un motiv de ingrijorare. Cu toate acestea, daca este combinata cu un miros neplacut, durere sau mancarime, poate fi un semn al unei infectii care trebuie tratata. In timpul sarcinii, femeile se confrunta cu o serie de schimbari fizice si hormonale care dau adesea nastere la intrebari si ingrijorari. Observarea faptului ca secretiile vaginale sunt galbene in timpul sarcinii este una dintre aceste preocupari care pot alarma viitoarele mame.

Este acest lucru normal sau necesita atentie medicala? Desi, uneori, secretiile galbui nu reprezinta un motiv de ingrijorare, ele pot fi, de asemenea, semnul unei probleme care necesita tratament. Iata ce trebuie sa stii!

Ce inseamna secretia galbena in sarcina?

Desi secretiile vaginale in timpul sarcinii sunt, de obicei, abundente, clare sau albe, acestea pot deveni uneori galbene. In cele mai multe cazuri, secretiile galbene in timpul sarcinii nu reprezinta un motiv de ingrijorare, mai ales daca sunt inodore si daca femeia nu are niciun alt disconfort, cum ar fi durere sau mancarimi.

In schimb, daca secretia galbena este insotita de mancarimi, miros urat, dureri pelviene sau arsuri la urinare, ar putea fi un semn de infectie vaginala. In aceste cazuri, este nevoie de asistenta medicala imediata, deoarece aceste afectiuni sunt asociate cu complicatii materne si perinatale.

Infectii care pot provoca secretii vaginale galbene in timpul sarcinii

Mai jos, vei vedea principalele infectii care ar putea sta la baza aparitiei secretiilor vaginale galbene in aceasta perioada cruciala:

Trichomoniasis - Aceasta este o infectie cu transmitere sexuala cauzata de parazitul protozoar Trichomonas vaginalis. In acest caz, secretiile vaginale sunt abundente, spumoase, de culoare galbena sau verzuie si au un miros foarte neplacut, de peste. Multe persoane cu trichomoniaza nu prezinta niciun simptom. 

Vaginoza bacteriana - Vaginoza bacteriana este o infectie destul de frecventa, cauzata de un dezechilibru in flora normala a vaginului. Acest lucru duce la o crestere excesiva a anumitor bacterii, in special a lactobacililor.

Infectie cu drojdie - O infectie vaginala cu drojdie este o infectie cauzata de ciuperca oportunista Candida albicans.  In timpul sarcinii, pH-ul vaginului poate fi alterat, apararea poate fi scazuta si nivelul de estrogen poate creste, ceea ce favorizeaza proliferarea acestui microorganism.

Chlamydia - Chlamydia este o infectie bacteriana cu transmitere sexuala care poate fi tratata cu antibiotice. Multe persoane nu au simptome si nu stiu ca o au.

Gonoree - Gonoreea este o alta infectie bacteriana cu transmitere sexuala care poate afecta organele genitale, rectul si gatul. Simptomele pot include secretii vaginale tulburi, galbene, verzi sau sangeroase la femeile insarcinate. Acestea pot prezenta, de asemenea, mancarimi genitale, dureri abdominale si disconfort in timpul urinarii si al actului sexual.

Ce trebuie sa faci daca ai secretie galbena in timpul sarcinii?

Scurgerea galbena in timpul sarcinii este adesea normala si nu este ceva de care sa va faci griji. Cu toate acestea, daca secretiile sunt foarte grele, aglomerate, groase, miros urat sau sunt insotite de alte neplaceri, ar trebui sa iti consulti medicul.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Secretii vaginale anormale Sarcina Secretii vaginale sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre