Sarcina si raceala

/ / Modificat: 2011-10-10
Sarcina si raceala
Intrebare:

- Sunt gravida in prima luna de sarcina si am capatat o raceala cu nas infundat si dureri in gat; precizez ca mi s-au scos amigdalele si de atunci fac frecvent laringita; ce tratament pot folosi? Produsele homeopate sunt indicate?

Raspuns:




 

Prezenta sarcinii impune prudenta in alegerea medicatiei afectiunii dumneavoastra. Totusi, o vizita la un cabinet de O.R.L. se impune, loc unde vi se poate efectua un consult de specialitate cu recoltarea unui exudat faringian cu efectuarea unei antibiograme.

Nu uitati sa precizati faptul ca sunteti insarcinata. Cu rezultatul acestui consult si al antibiogramei puteti sa va prezentati la medicul obstetrician care va urmareste buna dezvoltare a sarcinii si care va alege o medicatie corespunzatoare cu sensibilitatea germenilor identificati dar si cu prezenta sarcinii si varsta gestationala.

Asupra folosirii produselor homeopate, studiile influentelor acestora asupra sarcinii sunt destul de reduse, astfel ca nu este indicat sa folositi nici un produs despre a caror efecte asupra sarcinii nu se cunosc multe lucruri. in orice caz, este bine sa cereti parerea obstetricianului asupra utilizarii acestora.

dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre