Protejeaza-ti bebelusul de toxine in timpul sarcinii!

/ / Modificat: 2011-10-10
Protejeaza-ti bebelusul de toxine in timpul sarcinii!

sanatate_ingrijire_sarcina

Toxinele la care esti expusa in sarcina iti afecteaza fatul, putand da nastere unor afectiuni grave. Malformatiile congenitale si moartea fetala intrauterina sunt cele mai periculoase dintre ele. Afla cum iti protejezi fatul de toxine cat timp il gazduiesti in burtica!

Toxinele sau poluantii sunt peste tot in jurul tau si variaza de la pesticide, produse de curatat, plumb, vopsele etc. Cand este in burtica, fatul tau creste si se dezvolta repede, dar in acelasi timp este si foarte vulnerabil. Nu uita ca tot ceea ce mananci, inhalezi si cu ce intri in contact ajung intr-un fel sau altul si la bebelusul tau. Iata cum il poti proteja de toxinele care te incnjoara in sarcina.

Mergi la toate controalele prenatale!

Respectarea tuturor controalelor medicale din cele 9 luni de sarcina te ajuta sa previi unele dintre cele mai grave complicatii de sarcina si probleme medicale la fat.

Daca ai lucrat sau inca mai lucrezi intr-un mediu toxic sau daca partenerul tau o face, discuta cu medicul care sunt riscurile care se abat asupra sarcinii. Este posibil sa ti se recomande remedii naturiste pentru a preveni efectele secundare ale expunerii.

Ai grija ce respiri!

Toxinele iti afecteaza in primul rand activitatea pulmonara. Acestea sunt introduse in organism prin inhalarea lor cu ajutorul respiratiei. Aerul pe care il respiri este extrem de important pentru sanatatea sarcinii.

Daca esti fumatoare, fa tot posibilul sa te lasi de fumat si evita sa te expui fumatului pasiv. Exista foarte multe riscuri care pot aparea la fat atunci cand fumezi in sarcina.

Aeriseste zilnic locuinta in care stai. Daca stii ca suferi de multe tipuri de alergii si nu poti tine geamul deschis, gandeste-te sa iti cumperi un purificator de aer.

Inspecteaza cu atentie casa si ai grija sa rezolvi probleme ca igrasie sau mucegai, daca acestea exista.

Instaleaza in bucatarie si in casa detectoare de monoxid de carbon si de fum. In acest fel, te asiguri ca nivelul poluantilor nu depaseste niciodata cota minima admisa si ca nu respiri substante toxice.

Stai departe de mirosul de carburanti sau de fumul de la teve de esapament. Sunt extrem de toxice si pot provoca reactii adverse la fat.
art_ginecolog

Bea apa curata!

Nu bea apa de la robinet daca suspectezi ca aceasta poate fi poluata si contine reziduri. In acest caz, instaleaza filtre de purificare a apei la robinete sau consuma apa plata.

Chiar si daca apa de la robinet este curata, las-o sa curga mai multe minute inainte de a bea un pahar. In acest fel se elimina cantitatea mare de plumb din ea si eviti riscurile intoxicatiei cu plumb. Gateste intotdeauna numai cu apa rece de la robinet.

Mananca inteligent!

Pentru a-ti proteja bebelusul din burtica de efectele nocive ale poluantilor asigura-te ca introduci in dieta ta mai multe alimente cu calciu, fier si acid folic. Aceste elemente nutritive intaresc organismul fatului si il ajuta sa faca fata mai usor problemelor.

Adopta o dieta complexa, formata din fructe si legume proaspete, dar si din alimente din cereale integrale.

Spala foarte bine fructele si legumele inainte de a le consuma, in mai multe jeturi de apa. Daca sunt non-organice, este de preferat sa le cureti si coaja.

Ai grija la ce tipuri de peste mananci. Ele pot proveni din ape contaminate si pot contine cantitati mari de metilmercur (este un tip de mercur care se gaseste in mod natural in apa, sol, plante si animale si are efecte secundare grave asupra fatului; pot aparea malformatii congenitale iremediabile).

Foloseste vesela si tacamuri care nu contin plumb, de preferat din ceramica. Nu baga niciodata plastic la cuptorul cu microunde, pentru ca in timpul incalzirii se elimina substante toxice care patrund in mancare si care pot produce intoxicatii si afectiuni medicale grave atat la tine, cat si la fat..
curatenie_excesiva_casa_sarcina

Alte masuri de protejare impotriva toxinelor in sarcina sunt:

  • evitarea sau amanarea renovarii casei;
  • verificarea nivelului de plumb din casa;
  • folosirea detergentilor si produselor de curatat organice sau naturiste;
  • folosirea unor cosmetice si produse de ingrijire organice si cu ingrediente inofensive pentru sarcina ta.


Foto: 3.bp.blogspot.com


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Produse curatenie sarcina Ingrijire sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre