Prepara acasa masti hidratante pe care sa le folosesti in timpul sarcinii. Ingredientele pe care acestea trebuie sa le contina

/ / Modificat: 2023-01-29
Prepara acasa masti hidratante pe care sa le folosesti in timpul sarcinii. Ingredientele pe care acestea trebuie sa le contina

Mastile hidratante pentru ten, preparate acasa, in timpul sarcinii sunt o optiune favorabila de ingrijire a pielii. De fapt, mentinerea unei rutine adecvate de ingrijire a pielii in timpul sarcinii ajuta la prevenirea hiperpigmentarii, a ridurilor si a imbatranirii premature.

Pe de alta parte, femeile insarcinate stiu deja ca produsele de ingrijire din comert sunt pline cu substante care fac rau fatului, dar care pot provoca si pentru gradive iritatii si dermatite, chiar daca inainte de sarcina nu reprezentau o problema.  Tocmai de aceea este important ca in timpul sarcinii sa-ti prepari acsaa, din ingrediente 100% naturale, masti hidratante pentru ten. Iata cateva masti pe care le poti prepara acasa si beneficiile acestora.

Masti de ten cu aloe vera

Aloe vera are mai multe componente active: vitamine, enzime, minerale, lignina, zaharuri, saponine, aminoacizi si acizi salicilici. De fapt, concentratia sa ridicata de mucopolizaharide ajuta la retinerea umiditatii in piele.

De asemenea, datorita aminoacizilor si a zincului continuti e aloe vera, vei obtine o piele neteda, roseata dispare, iar ridurile se estompeaza.

Masti cu miere

Mierea nepasteurizata, cum ar fi mierea de manuka, accelereaza procesele de vindecare si reduce inflamatiile de la suprafata pielii. Poate fi eficient chiar si ca tratament pentru acnee, cicatrici si piele uscata sau terna. Alege insa o varietate nepasteurizata de miere, deoarece pasteurizarea elimina atat propolisul, cat si polenul pe care il contine, ceea ce ii reduce efectele antioxidante.

Ulei de trandafir

Uleiul de trandafir contine vitamina A, vitamina F si vitamina C, alaturi de acizi grasi esentiali, precum: acid oleic, acid palmitic, acid gama-linolenic si acid linoleic. De asemenea are un continut bogat de vitamina C, are proprietati antioxidante, promoveaza productia de colagen, creste vindecarea ranilor si ajuta la prevenirea uscarii pielii.

Ceai verde

Ceaiul verde are multiple proprietati terapeutice pentru piele, datorita continutului sau ridicat de polifenoli si catechine care actioneaza ca antioxidanti. De asemenea, contine vitamine, inclusiv vitamina E, care are capacitatea de a hrani si hidrata pielea.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Masti naturale fata

Articole recomandate

Citeste si despre