Cum sa ai un ten sanatos si luminos toamna. Ce masti iti poti face acasa si cat te-ar costa tratamentele la salon

/ / Modificat: 2018-10-21
Cum sa ai un ten sanatos si luminos toamna. Ce masti iti poti face acasa si cat te-ar costa tratamentele la salon

Cum sa ai un ten sanatos si luminos toamna. Ce masti iti poti face acasa si cat te-ar costa tratamentele la salon 

Vantul si temperaturile scazute au efecte negative asupra tenului nostru, de aceea este foarte important sa acordam o atentie deosebita in aceasta perioada fetei noastre!

Pe langa tratamentul de curatare si injrijire profesionala pe care ar trebui sa il facem lunar, iti recomandam si doua masti pe care le poti face acasa la sfarsit de saptamana, pentru a avea un ten minunat pe toata perioada rece!

Prima masca recomandata se bazeaza pe doua ingrediente esentinale si in alimentatia noastra in aceasta perioada, respectiv avocado si miere. Acest tip de masca se adreseaza tuturor tipurilor de ten si se realizeaza astfel:-  o jumatate dintr-un avocado bine copt si un sfert de ceasca de miere, adica 4-5 lingurite, se piseaza fructul bine cu o furculita si apoi se amesteca cu mierea.

Se aplica masca pe fata si se lasa sa actioneze timp de 10 minute, apoi se clateste cu apa calduta. Este recomandat sa tii masca pe fata cat stai in cada si dupa ce porii s-au deschis, pentru un efect mai bun!

Masca pentru tenul uscat 

A doua masca este pentru tenul uscat si pe langa masca faciala cu miere de albine, iti recomandam si impachetarile corporale cu miere, care au un puternic efect detoxifiant, hidratant si antioxidant.

Stim deja ca mierea face minuni pentru pielea noastra, indiferent ca este vorba de fata sau de corp,  insa pentru a hidrata tenul uscat, e de ajuns sa încalzesti o lingurita de miere si apoi sa masezi cu grija pielea umezita inaite cu apa calduta. Masajul trebuie sa dureze 7- 10 minute, se lasa sa se usuce si abia apoi spala cu apa calda.

De asemenea se poate folosi masca cu miere si pentru buzele uscate, crapate- se maseaza usor si se lasa sa actioneze timp de cateva minute, dupa care se indeparteaa surplusul cu apa calduta.

Desi poti face usor aceste masti acasa, saptamanal, nu uita de ingrijirea profesioanala lunara a tenului tau. Cosmeticiana Nicoleta Cristea, cu o experienta de peste 20 ani in domeniu, recomanda „o ingrijire adecvata a tenului permanent. Nu trebuie neglijata nici hidratarea si nici tratarea problemelor precum riduri fine, acnee, pete sau riduri de adancime. Curatarea lunara este esentiala pentru mentinerea frumusetii, elasticitatii si hidratarii tenului tau!”.

Un tratament complex profesional cuprinde mai multe etape: demachiere, aplicare tonic facial, efectuare microdermabraziune pentru eliminarea unui strat celule moarte, aplicare vapozon+masaj, extractii, calmare, aplicare fiola, masaj facial, masca faciala.

Toate aceste proceduri ale unui tratament profesional, care dureaza 60 minute nu le poti efectua acasa. In situatia in care nu ai un ten incarcat sau riduri adanci, acest tip de tratament complex se face la 2-3 luni, si costa doar 125lei/ sedinta la Centrul de infrumusetare BettyBlue, insa un Tratament facial Express profesional, care dureaza doar 30 minute si costa 49 lei, este esential a fi efectuat lunar, deoarece cuprinde si el mai multe etape demachiere, tonifiere, gomaj, masaj, masca faciala si se efectueaza cu produse profesionale de catre un specialist.

Nicoleta Cristea, cosmeticiana Centrul de slabire BettyBlue

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Frumusetea tenului Frumusete mama Masti naturale fata Ingrijire ten

Articole recomandate

Citeste si despre