Igiena orala inainte, in timpul si dupa sarcina

/ / Modificat: 2017-02-16
Igiena orala inainte, in timpul si dupa sarcina

Este important sa ai grija de dinti si gingii atunci cand esti insarcinata. Sarcina determina modificari hormonale care cresc riscul de a dezvolta boli gingivale care, la randul lor, pot afecta sanatatea copilului in curs de dezvoltare.

Afla cum sa mentii o buna sanatate orala, inainte, in timpul si dupa sarcina!

Ingrijirea dentara inainte de sarcina

Fa-ti o programare la dentist inainte de a ramane insarcinata. In acest fel, dintii pot fi igienizati profesional, gingiile pot fi examinate cu atentie, precum si orice alte probleme de sanatate orala care pot fi tratate in prealabil de sarcina. Aceste vizite la medicul stomatolog si tratamentele speciale in cazul in care sunt probleme, te vor ajuta sa previi afectiunile orale in timpul sarcinii.

Ingrijirea dentara in timpul sarcinii

Ingrijirea dentara de rutina se poate face in orice moment in timpul sarcinii. Orice procedura de urgenta se poate face, de asemenea. Toate procedurile dentare elective, cu toate acestea, ar trebui sa fie amanate pana dupa nastere. Inainte de orice tratament stomatologic, discuta cu medicul ginecolog.

Comunica-i medicului dozele de la toate medicamentele pe care le luati - inclusiv medicamente si vitamine prenatale prescrise de specialist - precum si orice alte sfaturi medicale specifice. Medicul stomatolog poate intelege mai usor care este situatia si isi va modifica planul de tratament pe baza acestor informatii.

Nu evita sa mergi la consult stomatologic doar pentru ca esti gravida. Acum, mai mult ca niciodata, examenele parodontale regulate sunt foarte importante, deoarece sarcina provoaca schimbari hormonale care duc la un risc crescut de boli parodontale si gingii sensibile care sangereaza usor - o afectiune numita gingivita de sarcina. Sa acorda o atentie deosebita oricaror modificari ale gingiilor in timpul sarcinii. In cazul in care sensibilitatea, sangerarea sau umflarea gingiei apare in timpul sarcinii, discuta cu medicul dentist sau periodentist cat mai curand posibil.

Evita pe cat posibil alimentele care contin zahar. Pofta de dulce este frecventa in timpul sarcinii. Cu toate acestea, tineti cont de faptul ca cu cat mancati mai multe produse dulci, cu atat mai mare este sansa de a dezvolta carii dentare.

Ingrijirea dentara dupa nastere

Daca ai experimentat probleme ale gingiilor in timpul sarcinii, consulta medicul stomatolog imediat dupa nastere pentru a va examina santura in vederea tratarii problemelor care s-au dezvoltat de-a lungul sarcinii. De asemenea, trebuie sa se continue si dupa nastere cu o igiena dentara corespunzatoare pentru o sanatate orala buna.

Articol scris de dr. stomatolog Andra Custura, care crede ca viata noastra poate deveni mai frumoasa cu un zambet sanatos, de aceea ne vine in ajutor cu cele mai bune sfaturi si tratamente pentru a ne recapata si mentine sanatatea dentara. Andra Smile este cabinetul care ofera servicii de implantologie, estetica dentara, ortodontie, protetica, endodontie, parodontologie, stomatologie preventiva, pediatrica, restaurativa si chirurgie dento-alveolara. Pentru mai multe informatii privind afectiunile stomatologice puteti vizita www.andrasmile.ro si pagina de Facebook.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Igiena orala sarcina Dantura in sarcina Dantura

Articole recomandate

Citeste si despre