Gravida vara, ce probleme pot aparea?

/ / Modificat: 2017-06-01
Gravida vara, ce probleme pot aparea?

Sarcina in perioada verii poate fi destul de dificil de suportat. Temperaturile ridicate au efecte negative asupra organismului unei femei insarcinate, care este nevoita sa se ingrijeasca mai mult.

Iata in continuare cateva probleme care pot aparea vara, in timpul sarcinii!

Gleznele umflate

Una dintre problemele care apar in timpul sarcinii este cea a gleznelor umflate. In zilele calduroase, aceasta problema poate sa se intensifice. Dilatarea vaselor de sange, ca urmare a caldurii, duce la o umflare mai mare a gleznelor, este de parere Dr. Roger Harms, medic obstretician la Clinica Mayo din Rochester, Minnesota.

Ca solutie la aceasta problema, este recomandat sa stai cu picioarele cat mai sus atunci cand te odihnesti. Aceasta pozitie te ajuta sa ai o circulatie sangvina mai buna si reduce totodata inflamatiile. O alta metoda este sa petreci cat mai mult timp in piscine, cu apa pana la umeri. Gravitatia redusa favorizeaza circulatia sangelui in corp.

Deshidratarea

Deshidratarea reprezinta o alta problema. Atunci cand aceasta se acutizeaza, se poate ajunge chiar la nastere fortata. "Deshidratarea este cauza numarul 1 in nasterile premature" afirma Ceridwen Morris, co-autor al ghidului pentru nastere "From the hips".

Cantitatea de apa necesara pentru fiecare femeie difera in functie de masa ei corporala. Cu toate acestea, tuturor femeilor insarcinate li se recomanda sa bea multa apa, in special dimineata si in special in timpul verii, cand organismul este mai deshidratat decat de obicei.

Nu uita ca toata cantitatea de apa consumata nu face decat sa elimine din organism substantele nocive.

Excesul de melanina

Vara femeile insarcinate se expun la soare, iar acest lucru stimuleaza productia de melanina in organism. Printr-un exces de melanina, apare melasma (masca de sarcina), sub forma de pete in diverse zone ale corpului.

Aceste pete apar in mod frecvent pe fata. Pe langa aspectul inestetic, problema o constituie faptul ca aceste pete nu se retrag neaparat dupa sarcina. Daca astepti un copil, protejeaza-te de efectele soarelui si foloseste o crema cu factor de protectie.

Ametelile

Ametelile sunt de asteaptat sa existe in timpul sarcinii. Vara, insa, caldura duce la dilatarea vaselor de sange. Femeile sunt mai predispuse la ameteli si lesin in acest anotimp, deoarece tensiunea arteriala este mai mica decat de obicei.

Pentru a preveni lesinul, femeile insarcinate trebuie sa se intinda pe partea stanga, pentru a imbunatati circulatia.

Daca nu exista suficient spatiu pentru a se intinde, acestea trebuie sa se aseze undeva si sa se linisteasca.

De asemenea, este important ca in timpul sarcinii organismul sa fie bine hranit si hidratat, pentru a evita astfel de momente de slabiciune.

Constipatia

O alta problema cu care se confrunta femeile insarcinate este constipatia. Aceasta poate fi agravata de deshidratarea survenita in urma transpiratiei excesive. Pentru a preveni constipatia, este important ca din alimentatia femeii insarcinate sa nu lipseasca lichidele si fibrele.

Pepenele rosu, castravetele, salata verde, coacazele si orice leguma sau fruct bogat in apa reprezinta un aliment bun. Pepenele rosu, de exemplu, este un fruct bogat in fibre cu care te poti rasfata toata vara.

Alergiile

Alergiile pot constitui o problema in timpul verii. Sarcina creste secretia mucoaselor, astfel incat viitoarele mamici sunt mai sensibile decat de obicei. Pentru alergiile care provoaca secretii nazale se pot folosi spray-uri nazale pe baza de sare de mare.

De asemenea, este important sa se elimine sursa alergiei, in masura in care acest lucru este posibil. Femeile insarcinate nu trebuie sa se expuna direct unui aparat de aer conditionat.

Praful poate cauza si el alergii, prin urmare este bine sa folosesti un aspirator performant.

Incaltamintea

Slapii par sa fie solutia cea mai potrivita pentru vara, in materie de incaltaminte. Costa putin, ii incalti imediat, fara sa fie nevoie sa te apleci si iti aerisesti si picioarele.

Problema slapilor consta in talpa subtire si plata. Daca ai gleznele umflate, slapii nu te vor ajuta sa scapi de presiunea exercitata asupra picioarelor tale. Opteaza pentru o incaltaminte cu talpa moala si calcai usor elastic.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gravida Vara Sarcina Probleme sarcina Umflare picioare sarcina Deshidratare sarcina Expunere soare sarcina Pericole expunere soare Constipatia in sarcina Alergii sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre