Beneficiile de a practica aquagym in timpul sarcinii

/ / Modificat: 2024-01-08
Beneficiile de a practica aquagym in timpul sarcinii

Daca esti insarcinata si vrei sa iti imbunatatesti circulatia, sa reduci stresul si sa te pregatesti corespunzator pentru nastere, afla cum sa faci acest lucru prin aquagym.

Scufundarea in apa nu numai ca ofera usurare si relaxare, dar ofera si o platforma ideala pentru mentinerea conditiei fizice si promovarea sanatatii in timpul sarcinii. In acest context, aquagym apare ca o alternativa exceptionala pentru viitoarele mamici.

Descopera mai jos cum aceasta forma de activitate fizica acvatica devine un instrument nepretuit pentru bunastarea viitoarelor mame.

Ce este aquagym?

Potrivit Colegiului American de Obstetricieni si Ginecologi, inotul este considerat cea mai sigura forma de activitate fizica in timpul sarcinii. In consecinta, aquagym este prezentata ca o optiune sanatoasa pentru mame.

Beneficiile aquagymului in timpul sarcinii

Exercitiile fizice in apa sunt, in general, sigure daca sunt facute in mod corespunzator. In plus fata de rata scazuta de complicatii, aquagym ofera beneficii specifice, cum ar fi urmatoarele:

1. Reduceti stresul

Sarcina poate fi o perioada stresanta. De aceea, mersul la o piscina si relaxarea in apa ajuta viitoarele mame sa reduca stresul si anxietatea. In plus, plutirea in lichid poate ajuta la ameliorarea contractiilor musculare care insotesc adesea sarcina.

2. Imbunatateste circulatia

In timpul sarcinii, acumularea de lichide este frecventa. Mai ales la nivelul membrelor inferioare, deoarece exista o stagnare a intoarcerii sangelui venos, ceea ce provoaca umflaturi. Miscarile in apa stimuleaza circulatia sangelui. Presiunea lichidului in sine, impreuna cu exercitiile pentru membrele inferioare, previn edemele.

3. Ajuta la gestionarea greutatii

Mentinerea unei greutati sanatoase in timpul sarcinii este esentiala. Aerobicul in apa, practicat cu moderatie si in mod regulat, este o activitate care ajuta la arderea caloriilor suplimentare si la controlul cresterii in greutate, potrivit unui studiu publicat in American Journal of Health.

4. Imbunatateste postura

Aquagym presupune o scadere semnificativa a greutatii copilului pe coloana vertebrala a mamei. In timp ce femeia ramane in piscina, burta isi distribuie forta in lichid, eliberand tendoanele, muschii si ligamentele.

5. Ajuta la pregatirea pentru nastere

O femeie care alege sa faca aerobic in apa in timpul lunilor de sarcina contribuie in mod pozitiv la pregatirea organismului sau pentru nastere. Aceste exercitii in apa pot intari podeaua pelviana, ceea ce este benefic pentru procesul de travaliu.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre