Varicela si pierderea sarcinii

/ / Modificat: 2011-10-10
Varicela si pierderea sarcinii
Intrebare:

- Problema mea este ca anul trecut am pierdut o sarcina, se pare ca am contactat varicela si s-a oprit evolutia sarcinii in a 2-a luna. Dupa chiuretaj am tinut o pauza de 5 luni, iar din ianuarie nu reusesc sa raman insarcinata. In luna iunie m-au descoperit la ovarul drept un folicul dominant de 1,50 iar la ovarul stang un altul de 1,80. Am urmat un tratament cu Vit. E, Mastodinon, Duphaston si laptisor de matca timp de 3 luni. Dupa terminarea tratamentului am fost din nou la o consultatie si totul era OK, foliculii au disparut dar sarcina intarzie sa apara. De o luna fac tratament cu tinctura de branca ursului, mi-am luat si testul de ovulatie, dar se pare ca pur si simplu nu am ovulatie. Ce este de facut? Am toata speranta in dvs. si va rog foarte frumos sa ma sfatuiti ce sa fac? Am uitat sa va specific ca am 34 de ani impliniti si nu am copii. Vizitez medicul meu ginecolog regulat de 2 ori pe an. Va multumesc anticipat!

Raspuns:

Exista cel putin doua lucruri care "nu se leaga" in cele descrise. Mai  intai, simplul contact cu varicelanu este nici pe departe o explicatie suficienta pentru moartea fatului in uter (= avort spontan) si, desi nu este intotdeauna posibil, trebuie facute eforturi pentru a gasi adevarata explicatie, deoarece aici s-ar putea sa aflam dezlegarea problemei: vazand deci ce anume nu a mers intr-o sarcina anterioara ne putem forma o idee despre cauzele unei infertilitati ulterioare. 

Pe urma, exista contradictie intre tratamentul cu Duphaston care se administreaza atunci cand exista  ovulatie, dar nu suficient progesteron si testul de ovulatie care ar fi  iesit negativ. Altfel spus (ma straduiesc intotdeauna sa evit termeni medicali) Duphaston ajuta o ovulatie firava, dar nu poate avea efect intr-o ovulatie inexistenta.

In sfarsit, ati combinat un tratament endocrin  puternic (Duphaston) cu un asa-zis tratament homeopatic (Mastodinon), remedii care nu merg impreuna. Par a fi multe aspecte care trebuie lamurite si cred ca aveti nevoie de un medic care sa va vada din cap pana in picioare si care sa coordoneze tratamentul.

Sanatate va doreste,

dr. Mihnea DRAGOMIR

specialist in medicina familiei

www.doctordragomir.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Varicela Sarcina Pierderea sarcinii Pierderea sarcinii

Articole recomandate

Citeste si despre