Sarcina extrauterina

/ / Modificat: 2011-11-03
Intrebare:

- Un simpu test de sarcina poate detecta si o sarcina extrauterina? Pe parcursul unei sarcini extrauterine imi vine menstruatia ?

Raspuns:

In mod normal, testul de sarcina se pozitiveaza si in cazul unei sarcini extrauterine, deoarece aceste teste se bazeaza majoritatea pe prezenta in urina mamei a unor substante secretate de catre trofoblast (viitoarea placenta), indiferent de localizarea sarcinii.

La fel ca si in cazul unei sarcinii intrauterine, exista posibilitatea suprapunerii a uneia sau doua menstre peste perioada de graviditate, insa, mult mai frecvent, in sarcina extrauterina apar sangerari, in majoritatea cazurilor acestea sunt cu sange modificat (maroniu).

Este bine sa va prezentati la un cabinet de specialitate in cazul in care suspicionati o sarcina extrauterina, pentru ca evolutia acesteia este in marea majoritate a cazurilor grava, fara interventie medicala (sarcina extrauterina nu gaseste resursele necesare dezvoltarii, evolutia acesteia depasind in cazuri exceptionale 3-4 luni de gestatie).

sarcina extrauterina

De cele mai multe ori, sarcinile extrauterine au ca localizare a fixarii oului trompa uterina, care nu se poate extinde foarte mult, rezultand ruperea trompei cu o sangerare masiva (sangerare care se poate exterioriza pe cale vaginala, sau poate fi doar o sangerare in interiorul cavitatii peritoneale, evidente fiind doar semnele clinice: dureri abdominale, stare de lesin tensiune scazuta, puls accelerat, transpiratii reci etc.) ce pune in pericol insasi viata pacientei.

Sarcina extrauterina reprezinta o urgenta ginecologica; de capacitatea de a pune acest diagnostic cat mai precoce cu putinta depinde atat viitorul obstetrical (capacitatea ulterioara de procreare) cat si viata femeii in cauza.

Taguri Sarcina extrauterina Probleme sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre