Cum poti trata constipatia in timpul sarcinii

/ / Modificat: 2019-03-27
Cum poti trata constipatia in timpul sarcinii

Constipatia, adica dificultatea de a avea scaun normal, este un simptom frecvent in timpul sarcinii. Exista insa cateva remedii naturale care vor face ca acest disconfort sa dispara.

Hormonii de sarcina pot incetini sistemul digestiv, motiv pentru care apare constipatia. Aceasta are efecte secundare. Unele femei se confrunta, spre exemplu, cu aparitia hemoroizilor din cauza constipatiei.

Exista cateva modificari ale stilului de viata care te pot ajuta sa eviti constipatia atat in timpul sarcinii, cat si dupa.

Bea mai multa apa

Hidratarea este importanta pentru toata lumea, dar cu atat mai mult in timpul sarcinii. Apa ajuta la buna functionare a tranzitului intestinal, astfel ca nu vei mai avea probleme cu constipatia.

Mananca mai multe fibre

Fibrele se gasesc in surse naturale, cum ar fi fructe si legume. Acestea vor stimula tranzitul intestinal, asa incat vei reusi sa ai scaun regulat. Sucurile proaspete din fructe si legume sunt un laxativ natural. Spre exemplu, consumul catorva prune pe zi ajuta la evitarea constiparii.

Fa miscare

Exercitiile fizice previn constiparea, determinand un tranzit intestinal corect. Nu este necesar sa faci o ora de arobic sau sa alergi 10 kilometri. E suficient sa urci scarile in loc sa iei liftul, sa cobori din autobuz cu o statie inainte de destinatie si sa mergi astfel pe jos mai mult decat de obicei. Poti chiar dansa prin casa cu partenerul. Orice miscare iti creste ritmul cardiac si pune sangele in miscare.

Urmareste aportul de calciu

Prea mult calciu poate cauza constipatie. De aceea trebuie sa fii foarte atenta la produsele pe care le consumi. Prea mult lapte sau un consum mare de branza iti poate incetini tranzitul intestinal.

Atentie la medicamentele pe care le iei

Unele medicamente cresc sansele de constipatie. Spre exemplu, vitaminele care se iau in timpul sarcinii si care sunt imbogatite cu fier. Ele sunt aministrate in timpul sarcinii pentru a ajuta la prevenirea anemiei. Poti incerca sa previ anemia prin intermediul alimentelor pe care le consumi.

Ca o ultima solutie, exista in farmacii medicamente care previn sau trateaza constipatia. E important insa ca inainte de a lua orice fel de medicament in timpul sarcinii sa discuti cu medicul ginecolog. El iti va oferi solutia cea mai buna pentru a scapa de aceasta neplacere.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Constipatie Constipatia in sarcina Sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre