De ce ai vise ciudate in timpul sarcinii? Mamicile se confeseaza!

/ / Modificat: 2018-07-09
De ce ai vise ciudate in timpul sarcinii? Mamicile se confeseaza!

Schimbarile hormonale - cresterile bruste de progesteron si estrogen, stresul si entuziasmul sarcinii, toate acestea contribuie la visele ciudate. Dar, de ce visezi brusc despre paduri tropicale, oceane, animale vorbitoare, zgarie- nori si sex? Mamicile ne explica!

Visele reflecta starea ta de spirit si, de ce sa nu recunoastem, probabil ca esti si putin ingrijorata acum. Stresul si entuziasmul sarcinii nu dispar atunci cand dormi. Schimbarile hormonale, in mod special cresterile bruste de progesteron si estrogen, contribuie, de asemenea, la vise ciudate. Si nu uita de numeroasele treziri din timpul noptii pentru a merge la baie. Visele intervin in faza de somn profund, faza REM, iar cand te trezesti din aceasta faza, este mult mai usor sa-ti amintesti acele senzatii intense.

De ce ai vise ciudate in timpul sarcinii?

Deci, de ce visezi brusc despre paduri tropicale, oceane, animale vorbitoare, zgarie- nori si sex (nu doar cu partenerul tau)? Aceste teme comune iti intruchipeaza emotiile si ingrijorarile legate de corpul tau in schimbare, de persoana care creste in interiorul tau si de relatia in evolutie cu partenerul tau.

Desi visele ciudate pot fi deranjante, ele pot sa-ti fie si de ajutor. Gandeste-te ca aceasta este modalitatea prin care subconstientul tau lucreaza: prin intermediul grijilor si a altor emotii intense. Si pana la urma, nu pune prea multa baza in aceste "premonitii" nocturne. Esti doar o mama agitata, nu un profet.

Ce vise ciudate au avut mamicile in timpul sarcinii

Noi am am fost curioase sa aflam ce vise ciudate au avut femeile insarcinate din comunitatea noastra, asa ca le-am intrebat, iar raspunsurile nu au intarziat sa apara. Conform celor mai multor mamici, visele din timpul sarcinii sunt la un alt nivel, din cauza hormonilor nebunatici din aceasta perioada.

De la super-perverse pana la super-excentrice si haioase, iata care au fost cele mai bizare vise pe care le-au avut femeile insarcinate:

Visele erotice in timpul sarcinii

"Am avut un vis erotic cu Rob Schneider. Ca si cum acest lucru nu este destul de dezgustator in sine, aratam destul de bine cu el. (Credeti-ma, nu vreti detalii despre asta) "- Elena R.  

"Am visat ca faceam sex cu Britney Spears in cabinetul fostului meu ginecolog. Adica... pe bune?!" -Adelina T. 

"Aveam destul de multe vise erotice, mai ales in ultimul trimestru de sarcina. Visam ca aveam aventuri cu oricine altcineva, numai cu sotul meu nu. La un moment dat am avut chiar si un orgasm intens si destul de zgomotos in somn. Da, normal ca sotul meu a auzit" - Ioana D.

Majoritatea femeilor insarcinate viseaza ca au parte de cele mai fierbinti partide de sex. Este perfect normal sa ai vise erotice in sarcina, ba chiar si orgasme in somn. Explicatiile stiintifice sunt simple! In perioada sarcinii, in special incepand cu al doilea trimestru, fluxul sanguin din zona genitala creste, iar nivelul de estrogen este mai ridicat, ceea ce inseamna ca partile intime devin mult mai sensibile.

Vise ciudate despre momentul nasterii

In trimestrul trei de sarcina, multe femei incep sa aiba vise despre momentul nasterii, lucru perfect normal, chiar daca visele sunt ciudate - visezi ca intri in travaliu in timp ce stai la coada la supermarket, ca bebelusul scoate o manuta prin burta ta sau ca nasti nasti un copil cu trasaturi de adult.vise-ciudate-sarcina

"Acesta chiar a fost un vis jenant: am visat ca eram insarcinata (inainte de a sti sigur), si strigam la sotul meu (asta chiar in realitate, pentru ca mi-a povestit el mai tarziu): "Bogdane, ma doare burta! Trebuie sa imping! Tine-ma de picioare! El, pe jumatate adormit, chiar s-a ridicat din pat si m-a tinut de picioare, in timp ce eu scoteam niste zgomote ingrozitoare, dar nu-mi amintesc nimic. "- Felicia G. 

"Am avut un vis in care mi s-a inmanat copilul, dupa ce s-a nascut, iar el s-a uitat in sus la mine si a zambit - cu un set complet de dinti de adult! A fost foarte ciudat, imi amintesc ca eram ingrijorata in legatura cu alaptarea si muscaturile copilului cu dintii lui mari." – Ana-Maria T.

"Odata am visat ca mana bebelusului a iesit din burta, impreuna cu putin lichid - dar nu era nicio problema, nimic care sa ma ingrijoreze. Iar cand mana lui a iesit, mi-a dat o clema. Am incercat sa inteleg care era semnificatia. Ei bine am ajuns sa nasc prin cezariana si sa am cleme, asa ca noi credem ca asta a insemnat!" - Catalina G.

"Am visat ca medicul mi-a scos copilul, cand aveam doar doua luni de sarcina si l-a transferat in burta sotului meu. Iar el a trebuit sa treaca prin toate. A stat 18 ore in travaliu, iar eu a trebuit sa plec acasa in fiecare noapte, in timp ce el a fost tinut in spital o saptamana intreaga." - Mihaela O.

"Am avut un vis in care copilul s-a nascut cu anatomia unei papusi Barbie! A fost bizar". - Victoria L.

Visele legate de nasterea bebelusului, sunt pur si simplu semnale pe care subconstientul tau ti le transmite legate de sentimentele tale fata de momentul nasterii. Fie iti este teama ca se va intampla ceva si vei fi nevoita sa nasti prin cezariana, fie te gandesti cu groaza la eventualele complicatii din timpul nasterii naturale etc.

De asemenea, mai pot insemna si faptul ca abia astepti sa iti intalnesti bebelusul. In niciun caz nu trebuie sa te gandesti ca daca visezi ca ai avut parte de complicatii la nastere, asa se va intampla si in viata reala. Daca esti sanatoasa si sarcina decurge fara probleme, nu ai de ce sa iti faci griji. 

Ce alte vise bizare au mai avut mamicile in timpul sarcinii

"La scurt timp dupa ce am aflat ca voi avea gemeni, am visat ca am fost la control la ecograf, iar medicul mi-a spus ca gemenii trebuie sa se "coaca" pana vor ajunge la varsta de 5 ani. Imi amintesc ca am spus: "Orice isi doresc ei!" Si deja ma pregateam mental pentru urmatorii cinci ani de sarcina..." - Corina F.

"Tocmai ce m-am intors acasa de la maternitate si m-am dus sa-mi pun copilul la somn - in sertarul noptierei! Apoi a venit mama mea si mi-a spus ca este timpul sa facem o plimbare cu bicicleta. Abia nascusem, nu puteam merge cu bicicleta. Dar ea a insistat. Asa ca ne-am dus." - Monica J. 

"Am avut un vis cu Willy Wonka (personaj din filmul "Charlie si fabrica de ciocolata"). In vis zburam impreuna cu el pe deasupra orasului si apoi, dintr-o data, a inceput sa strige la mine. A fost cam infricosator. Poate ca ar trebui sa stau departe de dulciuri, nu?" - Claudia A. 

"Am visat ca eram la Roma si ca eram atacata de cartile dintr-o librarie. Fugeam pe strazi si ma adaposteam prin biserici, dar cartile ma urmareau!" - Sorina I.

"Am avut o serie intreaga de vise din categoria "Voi fi o mama rea?". Cel mai ciudat dintre ele a fost atunci cand am visat ca mi-am lasat bebelusul agatat de scutec de acvariul cu pesti." - Alexandra Z.

"Am avut un vis, care parea foarte real, cu un tub de ruj roz. Acesta se misca singur si devenea tot mai mare si mai mare si venea direct spre fata mea. Era cam infricosator, dar m-am trezit si mi-am spus ca sunt destul de sigura ca voi avea o fetita. Si chiar asa a fost! – Madalina E. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina Vise bizare sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre