Credea ca sufera de infertilitate, dar a nascut cvintupleti, dupa stimulare ovariana. Mamica-eroina are 23 de ani

/ / Modificat: 2022-05-03
Credea ca sufera de infertilitate, dar a nascut cvintupleti, dupa stimulare ovariana. Mamica-eroina are 23 de ani

O femeie de 23 de ani din Ohio a devenit cunoscuta in intreaga lume, datorita povestii ei legate de nastere. Tanara mamica se confrunta cu probleme de fertilitate si nu reusea sa ramana insarcinata, asa ca a apelat la ajutorul medicilor. In urma unui tratament de stimulare ovariana, doctorii i-au spus ca sunt sanse de 1% sa conceapa tripleti, insa pana si ei au fost socati cand femeia a ramas insarcinata, pentru ca in burtica ei erau nu mai putin de cinci bebelusi.

Hannah Merton a apelat la tratamente de fertilizare dupa ce a incercat timp de sase luni sa ramana insarcinata pe cale naturala si nu a reusit. In urma tratamentului de stimulare ovariana, a reusit in sfarsit sa ramana insarcinata, iar la prima ecografie, in toamna anului 2019, medicul i-a dat vestea ca va avea cinci bebelusi.

Micutii s-au nascut prematur, la doar 25 de saptamani, cantarind fiecare sub un kilogram si toti au avut nevoie de ingrijiri medicale de specialitate. Din pacate, unul dintre micuti nu a supravietuit, iar altul a avut nevoie de spitalizare timp de un an, din cauza unei probleme la plamani.

Patru minuni si un inger

Acum, cei patru copii ai cuplului au putin peste doi ani si sunt cei mai veseli parteneri de joaca. Desi recunoaste ca este dificil sa aiba grija de patru copii, Hannah spune ca nu ar schimba acest lucru pentru nimic in lume.

„Sa ai atatia copii mici e inspaimantator si poate fi o nebunie, dar este si foarte frumos. Sunt ocupata tot timpul, e adevarat, dar inima mea e plina de o iubire pe care nu as avea-o altfel. M-am confruntat cu infertilitatea si am luat medicamente pentru a stimula ovulatia si au functionat mai bine decat ne asteptam. La vremea respectiva ni s-a spus ca avem sanse de 1% sa concepem tripleti, nici nu s-a pus problema de patru sau chiar cinci bebelusi, pentru ca sansele erau infime. Cand am aflat ca sunt cinci, am fost complet socata si am trecut prin toate starile posibile. Cand i-am vazut la terapie intensiva a fost dragoste la prima vedere, dar cand in sfarsit i-am adus acasa a fost sentimentul cel mai coplesitor”, a povestit tanara mamica, potrivit Daily Mail.

Hannah avea doar cinci saptamani de sarcina cand a facut o ecografie si a aflat ca va avea cinci copii. Pe 5 martie 2020, ea a fost transportata de urgenta la spital, unde medicii i-au facut cezariana si a nascut cu 15 saptamani inainte de termen. Hannah isi aminteste ca bebelusii ei erau atat de mici, incat incapeau in palma ei. Cel mai mic dintre copii nu a supravietuit, insa ceilalti patru au fost supusi unui tratament intensiv pentru a se dezvolta.

Dupa cinci luni de spitalizare, timp in care parintii lor i-au vizitat zilnic, trei dintre copii au fost externati, iar unul a mai ramas in spital din cauza unor complicatii pulmonare. Cei patru fratiori s-au renit abia la un an de la nastere, cand si cel mai fragil dintre ei a putut fi externat.

Hannah si sotul ei au doua fetite si doi baieti, iar tanara mamica recunoaste ca de cele mai multe ori este viata ei este un haos. Non-stop face curatenie si strange dupa ei, pentru ca in cateva minute sa fie din nou dezordine. Spune insa cu mana pe inima ca, indiferent cat de greu ar fi, nu ar schimba absolut nimic.

FOTO: Facebook

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre