O femeie cu uter dublu a ramas insarcinata si poarta cate un bebelus in fiecare uter

/ / Modificat: 2023-11-15
O femeie cu uter dublu a ramas insarcinata si poarta cate un bebelus in fiecare uter

O femeie din Statele Unite, care s-a nascut cu uter dublu, a ramas insarcinata. Viitoarea mamica urmeaza sa aduca pe lume doi copii, fiecare dezvoltat in uter separat.

Kelsey Hatcher, care are deja trei copii cu sotul ei, Caleb, s-a nascut cu uter didelf, o malformatie rara, care afecteaza aproximativ 0,3% din populatie. Este una dintre cele mai putin intalnite anomalii uterine, iar in astfel de cazuri, uterul este despartit in doua cavitati. Majoritatea femeilor care au acest tip de uter nici nu stiu de existenta lui, pentru ca nu se manifesta o simptomatologie anume, potrivit drmax.ro.

Revenind la cazul lui Kelsey, aceasta nu s-a nascut numai cu uter dublu, ci si cu doua cervixuri, de care a aflat abia atunci cand a ramas insarcinata prima oara. In ciuda faptului ca stia de ceva timp despre anomalia sa, aceasta este prima data cand Kelsey poarta in pantece doi copii diferiti simultan. Sarcina sa rara a atras un val de atentie mediatica, iar Kelsey a devenit subiectul unui studiu de caz.

In ciuda faptului ca sarcina anormala a lui Kelsey a fost considerata periculoasa, se pare ca ambele fetite se dezvolta normal. Dar, cum copiii nu impart acelasi uter, mama ar putea fi nevoita sa se interneze de doua ori in spital pentru a naste. Si pentru ca cele mici vor veni pe lume separat, la distanta de cateva ore, zile sau chiar saptamani, s-a pus problema daca sunt gemee sau pur si simplu surori.

„Atunci cand va intra in travaliu, daca va intra, va trebui sa i se monitorizeze fiecare uter in parte si fiecare contractie, pentru a vedea daca sunt la fel sau diferite. Din punct de vedere medical, este o chestiune atat de rara, incat nu putem sa numim altfel bebelusii decat gemeni”, a declarat, pentru Tyla.com, medicul Richard Davis, specializat in sarcini cu risc ridicat.

Data probabila a nasterii este in preajma Craciunului anului 2023. Kelsey si Caleb, sotul ei, mai au impreuna inca trei copii in varsta de 7, 4 si 2 ani si spun ca aceasta va fi ultima sarcina. Kelsey spune ca este recunoscatoare pentru miracolul care s-a produs in pantecul ei, insa nu isi mai doreste copii.

  • Surse: tyla.com, drmax.ro, mayclinic.com
  • Foto: Facebook, Instagram

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Femeie insarcinata Bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre