13 superstitii ciudate despre sarcina din toate colturile lumii

/ / Modificat: 2023-05-11
13 superstitii ciudate despre sarcina din toate colturile lumii

Fiecare popor are anumite credinte, obiceiuri si superstitii care s-au perpetuat din generatie in generatie. In functie de istorie si dezvoltarea culturala a unui loc, se crede ca anumite obiceiuri aduc noroc, in timp ce altele, dimpotriva, atrag ghinionul.

In ceea ce priveste sarcina, exista tot felul de credinte ciudate de care femeile din anumite colturi ale lumii tin cont. Iata cateva dintre cele mai ciudate superstitii despre sarcina, din toata lumea!

1. Femeile din Filipine mananca un ou crud inainte de expulzie. Se crede ca acesta ajuta la lubrifiere si ca bebelusul va iesi mai usor.

2. In Mexic, se crede ca daca mananci oua in timpul sarcinii, bebelusul va avea un miros urat. Multe gravide evita acest aliment pe perioada sarcinii.

3. In China, se spune ca nu e bine sa iti mangai prea mult burta de gravida. Potrivit unei vechi credinte, bebelusul va fi rasfatat daca faci acest lucru.

4. Femeile din anumite parti ale Indiei participa, in luna a 7-a de sarcina, la un ritual in cadrul caruia li se pun bratari metalice pe ambele maini. Se crede ca daca porti mai multe bratari care fac zgomot, stimulezi activitatea cerebrala a bebelusului.

5. In Turcia, femeile insarcinate evita sa manance peste sau inghetata. Se crede ca bebelusul va avea gura de peste sau se va naste cu o gaura in craniu daca sunt consumate aceste alimente.

6. In Japonia, preparatele cu peste crud sunt considerate cele mai sanatoase in timpul sarcinii. In toate celelalte parti ale lumii, medicii recomanda evitarea consumului de carne nepreparata termic.

7. In Spania, se spune ca femeile insarcinate trebuie sa poarte ceva metalic atunci cand este eclipsa de luna, pentru ca bebelusul sa fie protejat de energiile negative. Superstitia dateaza din vremea aztecilor.

8. In Bulgaria, se spune ca daca mananci carne de iepure in timpul sarcinii, bebelusul va dormi cu ochii deschisi. De asemenea, se crede ca daca mananci peste, copilul va avea nasul infundat si va sforai.

9. Gravidele din China dorm cu un cutit sau o foarfeca sub pat, pentru a alunga spiritele rele.

10. Evreii cred ca aduce ghinion sa primesti cadouri pentru copil sau sa ii organizezi petreceri inainte ca el sa se nasca.

11. In Thailanda, se spune ca femeile insarcinate nu ar trebui sa mearga la inmormantari.

12. Tot in Thailanda, se spune ca daca mananci o floare de lotus imbobocita, vei avea parte de o nastere usoara si corpul se va deschide asemeni acestei flori.

13. In Filipine, se crede ca daca mananci un ou cu doua galbenusuri sau fructe si legume care sunt lipite, cresc sansele de a avea gemeni.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Supersitii Superstitii sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre