Relatia de cuplu in timpul sarcinii

/ / Modificat: 2018-04-26
Relatia de cuplu in timpul sarcinii

Modificarile ce apar in timpul sarcinii, precum si bebelusul pe cale sa vina pe lume, pot schimba dinamica relatiei tale cu partenerul de viata.

Schimbarile corpului tau, formele rotunjite, burtica proeminenta si hormonii pot sa dezechilibreze chiar si cea mai solida si reusita relatie de cuplu. Exista insa modalitati prin care poti sa iti dezvolti relatia de cuplu in perioada sarcinii, chiar si atunci cand atat corpul, cat si mintea ta sufera diferite schimbari.

Schimba-ti rutina

Nu te concentra prea mult pe ce obisnuiati sa faceti impreuna, sau sa va certati din cauza ca acum nu mai puteti face aceleasi lucruri; incearca sa fii flexibila si sa schimbi rutina in asa fel incat sa fiti amandoi multumiti.

Aloca timp conversatiilor

Pentru ca orice relatie sa functioneze perfect, este nevoie de comunicare intre parteneri. In timpul sarcinii concentrarea pe aspecte care tin de programari medicale, suplimente alimentare si alimente sanatoase, precum si alte lucruri care tin de sarcina, pot sa va acapareze timpul si sa va limiteze conversatiile; incearca sa aloci timp pentru a discuta cu partenerul tau, pentru a va comunica trairile si sentimentele.

Concentreaza-te pe partener

Se intampla des ca viitoarele mamici sa acorde mai multa atentie pruncului inca nenascut, decat partenerului de langa ea. Acorda-i timp partenerului tau si pretuieste relatia de cuplu.

Mentine treaza intimitatea dintre voi

Relatiile fizice in timpul sarcinii pot pune probleme multor cupluri. In primele luni vei fi sub influenta greturilor matinale, a oboselii si a toanelor, asa ca este posibil sa nu te gandesti la sex prea des. Pe masura ce avanseaza sarcina si burtica este din ce in ce mai evidenta, sa identifici pozitiile ideale pentru relatiile intime dintre voi va fi o provocare. In astfel de situatii, este bine sa discuti cu partenerul tau si sa descoperi ce functioneaza mai bine in egala masura pentru amandoi.

Numele copilului

Problema: numele celui mic poate da nastere unor dezbateri incinse intre voi.

Solutia: nu il forta sa decida imediat, acorda-ti timp tie, dar si lui, argumentati-va alegerile si incercati sa luati in considerare punctul de vedere al celuilalt. In final ar trebui sa ajungeti la o decizie comuna, care sa va multumeasca pe amandoi.

Chestiunile financiare

Problema: Aparitia unui bebelus creste cheltuielile intr-o masura foarte mare, ceea ce va poate oferi un soc amandurora si poate crea dificultati in gestionarea finantelor familiei si in luarea deciziilor avand ca subiect acest aspect. Astfel de probleme pot genera stres si certuri in cuplu.

Solutia: Faceti un plan de buget impreuna si incercati sa il respectati chiar si atunci cand sunteti pusi in fata tentatiilor.

Influenta familiei

Problema: poate ca te intelegi bine cu socrii, insa sarcina schimba uneori situatia; in aceeasi masura, si partenerul tau poate fi deranjat de influenta si interventiile familiei tale in viata voastra de cuplu.

Solutia: cel mai important este ca voi doi sa constientizati ca veti deveni parinti, asa ca orice decizie trebuie sa fie luata impreuna.

Articole recomandate

Citeste si despre