5 lucruri pe care ne dorim ca partenerii nostri sa le stie despre sexul in sarcina

/ / Modificat: 2017-12-29
5 lucruri pe care ne dorim ca partenerii nostri sa le stie despre sexul in sarcina

Raul de dimineata, problemele legate de cresterea in greutate, durerile de spate, schimbarile bruste de dispozitie... sunt cativa factori care pot influenta dorinta sexuala a unei femei. Insa barbatii trebuie sa fie pregatiti pentru aceste schimbari, sa comunice cu partenera lor, astfel incat sa aiba o viata sexuala implinita.

Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stie despre sexul in timpul sarcinii:

1. Schimbarile hormonale influenteaza dorinta sexuala

In primul trimestru de sarcina multe femei vor avea o dorinta sexuala fluctuanta, din cauza schimbarilor hormonale prin care trece corpul. Barbatii trebuie sa inteleaga ca nu este vina lor atunci cand partenera le spune nu. Si sa fie pregatiti ca in urmatoarea jumatate de ora atmosfera sa devina foarte fierbinte!

Primul trimestru de sarcina este cel in care femeia va experimenta multe schimbari la nivel emotional, dar si in ceea ce priveste corpul: apar greturile de dimineata si oboseala, factori care pot apasa butonul de "pauza" atunci cand vine vorba de sex. Asa ca este nevoie de rabdare si de intelegere din partea barbatului, pentru ca va veni si momentul oportun pentru o partida de amor.

2. Dorinta de noutate in dormitor

Pentru unele femei, dorinta sexuala poate sa creasca, mai ales in al doilea trimestru de sarcina. De vina sunt atat hormonii, dar si faptul ca femeile se simt mai atractive, datorita imaginii lor mai voluptoase. Asa ca este un prilej in plus pentru sex extraordinar.

De asemenea, in al doile trimestru de sarcina femeile pot avea un apetit sexual mai ridicat si pentru ca circulatia sangvina in zona pelvina devine mai intensa, ceea ce inseamna ca se va excita mai usor.

3. Partenera are nevoie de complimente

Pe masura ce sarcina avanseaza, devin vizibile si schimbarile fizice, iar unele femei pot lua destul de mult in greutate, fapt care le poate taia pofta de sex. Ca sa nu se intample acest lucru, este important ca partenerul sa ii faca complimente, sa nu uite sa ii spuna cat este de frumoasa si cat de mult o place.

4. Un preludiu mai lung

Schimabrile hormonale pot duce si la aparitia unor episoade de uscaciune vaginala. In acest caz, este nevoie de mai multa "joaca" inainte de actul sexual. Fii pregatit sa ii oferi partenerei tale un preludiu mai lung, cu mai multe mangaieri, mai multe soapte fierbinti.

De asemenea, tine cont de faptul ca unele femei pot avea sanii foarte sensibili, mai ales in primul trimestru de sarcina, ceea ce inseamna ca este nevoie de atingeri delicate.

5. Si cand burtica creste mult?

Intimitatea sexuala poate sa aiba de suferit in ultimul trimestru de sarcina, cand corpul femeii insarcinate este vizibil schimbat. Femeile nu mai au aceeasi mobilitate, iar cuplul trebuie sa gaseasca pozitii confortabile.

Unele pozitii pur si simplu nu mai merg, iar acest lucru trebuie depasit cu rabdare, chiar cu simtul umorului, dar si cu pozitii sexuale comode! Barbatul trebuie sa fie atent sa nu isi lase toata greutatea trupului pe burtica partenerei insarcinate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sex sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre