Ce se intampla cu bebelusul cand faci sex in timpul sarcinii

/ / Modificat: 2019-04-02
Ce se intampla cu bebelusul cand faci sex in timpul sarcinii

Orice cuplu cu copil stie ce inseamna sa te intrebi daca e bine sa faci sex in timpul sarcinii si daca asta va afecta in vreun fel fatul, daca e ca si cum ai face sex in fata lui si mai ales ce simte el in timp ce parintii se simt bine.

Daca ai deja mai multi copii, o sa ti se para o exagerare sau pura naivitate, dar aminteste-ti cum a fost inainte sa vina pe lume primul nascut. Toti viitorii parinti trec prin asta.

Cand stii ca vei deveni parinte totul se schimba, inclusiv viata sexuala. La multe cupluri dispare cu desavarsire in timpul sarcinii pentru ca unii pur si simplu nu pot sa faca sex gandindu-se ca e si bebelusul acolo.

Altii o fac cu retineri pentru ca se intreaba mereu daca asta implica vreun risc pentru copil sau daca el intelege cumva ce se intampla. Ca sa va puteti bucura unul de altul in liniste, haideti sa va spunem ce simte bebelusul din uter atunci cand parintii fac sex.

Dorinta sexuala in timpul sarcinii are fluctuatii mari pe parcursul celor 40 de saptamani. Uneori, pe masura ce abdomenul devine mai proeminent, nu vei putea nici sa te uiti in oglinda, dar sa te mai si dezgolesti in fata partenerului. Alteori te vei simti mult mai sexy, datorita cresterii sanilor. Cel mai bine este sa discutati despre lucrurile astea, pentru a evita frustrarile.

La cele mai multe gravide apetitul sexual creste, iar asta se traduce intr-o viata sexuala poate chiar mai bogata decat inainte de sarcina. La alte cupluri, insa, aceasta se incheie odata cu momentul conceptiei pentru ca multe femei isi reprima dorintele de teama ca fatul ar putea avea de suferit in timpul actului sexual.

De fapt, sarcina este o perioada in care te poti bucura din plin de sex: tot procesul nu mai e concentrat in special pe conceptie, hormonii sunt la niveluri care il vor face fantastic si, pe deasupra, copilul nu poate pati nimic pentru ca:

  • Fatul este protejat in uter de sacul amniotic, plin cu lichidul care amortizeaza presiunea externa, miscarile bruste, loviturile si zgomotele. Prin urmare, nu exista riscul ca el sa fie lovit in timpul actului sexual.
  • Cand mama ajunge la orgasm, uterul se contracta si s-ar putea exercita o oarecare presiune asupra fatului, insa nu este vorba despre o senzatie de durere sau care sa fie deranjanta si in niciun caz nu exista vreun risc sa se declanseze contractiile nasterii. Cel putin nu daca nu esti aproape de momentul venirii pe lume a bebelusului.
  • Studiile arata ca ritmul cardiac al bebelusului creste atunci cand mama face sex, iar apoi revine la normal. Aceste fluctuatii nu ii fac niciun rau fatului.
  • Fatul nu va fi deranjat de efortul fizic pe care il face mama in timpul sexului. De fapt pruncul din burtica doarme si se relaxeaza cand mama este activa fizic, deoarece in timpul miscarii este leganat. In schimb, cand mama este relaxata el va fi mai activ.

Sexul in sarcina presupune gasirea unor pozitii care sa fie confortabile si excitante. Evitati pozitia misionarului dupa luna a patra de sarcina nu doar pentru a nu pune presiune pe fat, ci si pentru a evita ca greutatea lui sa puna presiune pe vasele de sange ale mamei atunci cand sta intinsa pe spate. Opinia generala este ca pozitiile cele mai bune pentru sex in sarcina sunt cele in care femeia sta deasupra sau in picioare sau in care stati amandoi pe o parte.

Cel mai indicat ar fi sa folositi prezervativ, chiar daca sunteti un cuplu stabil, pentru a evita infectiile cu transmitere sexuala, care ar putea afecta copilul.

In concluzie, gravidele au "liber" la sex daca medicul nu recomanda altceva. Restrictiile privind viata sexuala in timpul sarcinii pot fi impuse in caz de risc ce avort spontan sau de nastere prematura, daca apar sangerari vaginale, in cazurile de placenta previa sau de pierderi de lichid amniotic, in cazurile in care colul se deschide prea devreme si in cazul sarcinilor multiple. De fapt, cand medicul da verdictul "fara sex", ar fi bine sa evitati orice activitate care poate duce la excitatie si orgasm, nu doar penetrarea.

Daca nu va incadrati in cazurile de mai sus, puteti profita de aceasta perioada pentru a va face de cap. Dupa venirea pe lume a bebelusului lucrurile se vor schimba si ocaziile in care veti putea face sex ar putea sa se imputineze, cel putin pentru o vreme.

In primele 6 saptamani dupa nastere, cat dureaza lauzia, sexul va fi ultimul lucru la care te vei gandi din motive ca:

  • vindecarea dupa epiziotomie
  • vindecarea dupa cezariana
  • sangerarea de dupa nastere
  • oboseala acumulata dupa sarcina si nastere
  • nevoile bebelusului
  • schimbarile hormonale
  • sani durerosi la inceputul perioadei de alaptare
  • fluctuatii emotionale.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina Sex in sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre