Testul buricului, o veche traditie pentru depistarea sarcinii. Ce este si cum se face

/ / Modificat: 2023-10-17
Testul buricului, o veche traditie pentru depistarea sarcinii. Ce este si cum se face

Testul buricului, cunoscut si sub numele de testul cu degetul, este foarte vechi. Acesta dateaza cu mult inainte de existenta testelor de sarcina moderne si se bazeaza pe modificarile care apar in buric in timpul sarcinii. Astfel, atunci cand o femeie suspecta ca ar putea fi insarcinata, mergea la mamele sale sau la femeile de incredere pentru acest test, pentru a afla daca intr-adevar asteapta un copil.

Ce este testul buricului?

Testul buricului este unul dintre cele mai simple si mai usor de efectuat teste de sarcina. Tot ce trebuie sa faceti este sa introduceti degetul in buricul femeii. Usor si cu grija deosebita pentru a nu deteriora buricul, se recomanda sa introduceti usor degetul si sa fiti atenti la reactia buricului.

Daca simtiti ca buricul face o usoara miscare ca si cum ar vrea sa iasa afara, femeia este insarcinata. Pe de alta parte, daca buricul ramane la locul lui si nu se misca deloc, ea nu asteapta un copil. Un rezultat strans legat de schimbarile din buricul gravidei pe masura ce sarcina avanseaza si care, in unele cazuri, poate prezice daca o femeie asteapta sau nu un copil, chiar inainte ca aceasta sa fie pregatita sa faca un test de urina sau de sange.

Este acest test de sarcina cu adevarat fiabil?

Desi intelepciunea populara sustine acest test de sarcina, adevarul este ca nu exista dovezi stiintifice care sa ii confirme eficienta. Se crede ca originea sa este legata de modificarile pe care le sufera buricul femeii in timpul sarcinii, care tinde sa se umfle si sa iasa in afara, explicand tocmai raspunsul asteptat in cadrul testului. 

Cu toate acestea, adevarul este ca transformarile pe care le sufera buricul in timpul sarcinii incep de fapt sa se manifeste mult mai tarziu, in jurul celei de-a treia luni de sarcina, cand burta incepe sa creasca si este deja evident ca femeia este insarcinata. Acesta este motivul pentru care multe femei care opteaza pentru acest test de sarcina il folosesc de fapt doar ca pe un joc pentru a corobora sau nu credinta populara.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina Test de sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre