Superstitii legate de sarcina si bebe

/ / Modificat: 2014-03-28
Superstitii legate de sarcina si bebe

Superstitiile sunt parte fireasca din cultura si traditiile oricarui popor. Nici gravidutele si sarcinile nu au scapat de pecetea lor, astfel ca exista si in acest sens cateva credinte care dau de furca viitoarelor mamici. Din pacate, nu poti dovedi ca sunt reale, dar nici ca sunt false si inofensive. De aceea, multe mamici prefera sa se apere prin orice mijloace pentru a-si tine bebelusul in siguranta. Ele adopta principiul "paza buna trece primejdia rea"!

Protejeaza-te de Luna Plina cu o cheie la gat!

Se spune ca atunci cand este Luna Plina trebuie sa porti o cheie la gat. Aceasta are rolul de a refracta razele lunii. Se spune ca daca razele Lunii Pline patrund in burtica mamei, acestea pot provoca o maformatie congenitala numita despicatura valului palatin.

De asemenea, se spune ca daca o gravida se uita la Luna copilul se va naste cu probleme mentale.

Nu se cumpara nimic pentru bebe pana dupa nastere!

cumparaturi-bebelus

Exista o superstitie foarte veche care spune ca e mai bine sa cumperi hainute, patut si alte lucruri necesarte micutului dupa ce se naste.

Si mamicile din comunitatea Copilul.ro s-au lovit de aceasta superstitie legata de sarcina.

Violetatoronto: Supestitia asta care vine numai din batrani si o detest rau de tot, nu am fost niciodata de acord cu asa ceva, "cica daca cumperi lucruri inainte ca bebe sa se nasca, nu e bine ca s-ar putea sa-ti moara!", asta am auzit la toate babele la tara ,care bineinteles au ramas cu preconceptia asta de 2 lei din secolul trecut! Pana la urma Dumnezeu decide! Eu am sa cumpar totul din timp,acum am luat doar o pereche de botosei roz si sotul o pereche albastri, asteptam sa vedem ce sex e si dupa aceea o sa cumparam tot!

Onita: Superstitii...ha,ha! Desi putini dintre noi sunt imuni la a nu avea macar o superstitie, parerea mea e ca cine le are isi mai face o grija in plus. Stii cum e... daca iti e scris sa ti se intample ceva, se intampla oricum...e cum vrea Doamne-Doamne, nu cum vrem noi. Eu nu am superstitii, dar am sa cumpar aproape tot in ultima luna, nu vad rostul sa cumperi mobila de bebe, magazine sunt, banii ii pui de o parte si montatul mobilei nu dureaza mai mult de cateva ore, plus ca o tii acolo sa se puna praf pe ea. Hainute am mai cumparat si am sa mai cumpar asa incet-incet. Insa carucior, mobilier sau alte lucruri trebuincioase eu le las pe ultima suta de metri.

Petrecerile pentru bebelus se fac in luna 7 sau 9

Daca ai de gand sa sarbatoresti bebelusul in stil american, cu o petrecere in stil "baby shower", in care sa te bucuri de rude si prieteni de venirea pe lume a bebelusului tau mult iubit, se spune ca cel mai indicat este sa organizezi festinul in luna a 7-a sau a 9-a de sarcina, pentru ca sunt numere norocoase. In niciun caz nu opta pentru luna a -8-a.

Nu participa la inmormantari si nu sta in cimitire cand esti gravida

O traditie european-mediteraneana sustine ca nu este bine ca femeile insarcinate sa stea in preajma cimiterelor sau sa participe la inmormantari. Se pare ca dupa moarte, sufletele inca mai raman pe pamant si pot da tarcoale bebelusului din burtica. Nu este bine ca acesta sa fie expus mortii si energiilor negative emanate de aceste evenimente.

Daca o gravida se supara pe cineva in timpul sarcinii, copilul va arata ca persoana pe care s-a suparat

Se spune ca nu e bine sa te enevezi foarte tare in timpul sarcinii. Si pe buna dreptate: nivelul de stres creste, iar de aici pot apare ao multime de probleme de sarcina asociate acestuia. Insa este bine sa fii zgarcita cand vine vorba de investirea unor asemenea sentimente, pentru ca se pare ca micutul tau ar putea semana fix cu persoana pe care o urasti cel mai tare.

Daca o gravida bea apa dintr-un pahar crapat sau ciobit va naste un copil cu "buze de iepure"

Cheiloschizis sau "buze de iepure" este o boala congenitala, din nastere care poate cauza o multime de probleme de masticatie si nu numai copilului. Se spune ca femeile care beau din astfel de pahare sunt mai predispuse la aceasta afectiune.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Superstitii sarcina Sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre