Sarcina, o noua viata sociala

/ / Modificat: 2013-06-10
Sarcina, o noua viata sociala

art_sarcina_familie_Sarcina iti ofera sansa unei vieti sociale noi - mai active, mai palpitante si interesante. Ai sansa sa iti faci prietene noi, confidente si sa gasesti sprijin sau sa empatizezi cu gravidute care trec prin aceeasi experienta.

Sursele unei vieti sociale active in sarcina sunt de obicei: cabinetul medicului, forumurile si site-urile de specialitate sau cursurile ori clasele de gimnastica prenatala.

Chiar daca nu esti de felul tau o persoana foarte sociabila, atunci cand esti gravida parca este cel mai usor sa iti faci prieteni si sa iti gasesti persoane cu care sa vorbesti despre problemele tale. Burtica ta este un magnet pentru cei mai multi din jurul tau.

Cabinetul medicului ginecolog

art_ginecologCate burtici nu intra in vorba pe holurile cabinetului ginecologului de care apartin? Vizitele medicale prenatale sunt numeroase si reprezinta tot atatea sanse pentru a cunoaste persoane noi.

Cu siguranta ti s-a intamplat sa te intalnesti frecvent cu aceleasi fete atunci cand mergi la medicul care are grija de sarcina ta. Si cel mai probabil ati schimbat si cateva vorbe. Iata o sursa de prieteni foarte importanta. Nu stii niciodata cand descoperi o persoana cu care sa comunici si relationezi mai mult decat cu multi dintre prietenii tai actuali.

Site-uri de socializare

Gravidutele au tendinta de a "abandona" o parte din prieteni atunci cand raman insarcinate si de a se orienta spre acea parte care sunt deja parinti sau in devenire. Pentru ca domeniul tau de interes nu mai este acum moda si accesoriile, ci sarcina si ce poti face pentru a fi o super mama.

Si tu probabil ti-ai facut o multime de prietene pe site-urile de socializare si ai grija sa vorbesti cu ele aproape zilnic.

Comunitati online si forumuri de mamici si pitici

mamica_din_comunitatea_copilul_roAtunci cand esti online, mergi la tinta. Ceea ce te intereseaza cel mai mult este sa obtii informatii esentiale despre sarcina si despre rolul de parinte sau despre educatia copiilor. Acestea sunt cel mai bine concentrate pe site-urile care au ca tinta burticile si bebelusii. Copilul.ro este unul dintre ele si iti pune la dispozitie si o comunitate unita de mamici, precum si un forum in care se dezbat cele mai fierbinti subecte si griji ale momentului.

Atunci cand esti gravida cauti mereu persoane care trec prin aceeasi situatie cu tine - care au aceleasi griji, manifesta aceleasi simptome care iti dau batai de cap, care au si ele vergeturi, s-au ingrasat sau au ramas cu semne de sarcina. Si rasufli usurata sa stii ca nu esti singura. Pana sa iti dai seama iti faci cateva prietene de toata lauda cu care vorbesti si te sfatuiesti zilnic.

Sali de sport si cursuri prenatale

art_sarcina_sport_nutritie_sanaSalile de sport sau locatiile unde faci cursuri pentru gravide iti ofera o sansa spectaculoasa de a lega prietenii.

Fiecare graviduta va fi dornica sa afle in ce luna sunt celelalte, cum se descurca cu somnul, daca apuc sa se odihneasca, ce sex are copilul si asa mai departe. Impartirea experientelor poate crea legaturi puternice si chiar relatii de prietenie pe termen lung. Va puteti intalni dupa nastere in parculet cu copiii, la locurile de joaca, la evenimente speciale pentru ei etc.

Viata sociala se transforma foarte mult atunci cand ramai insarcinata. Problemele pe care le ai, experienta pe care o traiesti si noile tale preocupari te vor indrepta spre persoane care stiu si inteleg prin ce treci.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre