Putem comunica cu micutul nenascut?

/ / Modificat: 2016-11-28
Putem comunica cu micutul nenascut?


 

Emotiile si schimbarea dispozitiei noastre actioneaza asupra fondului hormonal, deci implicit asupra starii copilului. Daca micutul este nemultumit, vrea sa manance sau nu-i ajunge aerul, acesta semnalizeaza disconfortul.

Inceputul contactului cu micutul poate fi realizat daca iesiti la plimbare, daca va odihniti, va relaxati si sunteti atente la ceea ce simtiti, incercand sa-i indepliniti astfel nevoile.

Sistemul nervos central se formeaza in cea de-a 24-a saptamana; el aude inima mamei, glasul acesteia, simte vibratia corpului mamei.

Dupa nastere, copilul se linisteste, daca o sa-l puneti la sanul stang, va recunoaste bataia inimii mamei. In cazul in care copilul incepe sa se miste, incercati sa ascultati ce incearca sa va comunice.

El va poate comunica de ce anume are nevoie.

Asezandu-va intr-o pozitie comoda si relaxata, ii puteti povesti cat este de dorit si iubit.

In cazul in care doriti sa aflati gusturile micutului, inchipuiti-va o inghetata, de exemplu. Daca va simtiti bine, inseamna ca bebelusul este de acord cu aceasta alegere, iar daca vi s-a facut greata, bebelusul protesteaza.

Puteti afla, de asemenea, preferintele muzicale ale micutului, prin ascultarea mai multor stiluri de muzica. Tactica se aplica si in cazul culorilor sau al mirosurilor. Astfel, in cazul in care au inceput sa va placa sau sa va displaca diferite mirosuri sau culori, trebuie sa stiti ca acestea sunt preferintele micutului.

In timpul travaliului, are loc incordarea si intarirea uterului, apoi intoarcerea la starea initiala. Astfel, va puteti pregati pentru nastere. Puteti linisti copilul, explicandu-i ce se intampla. Acestuia ii este frica in momentul in care uterul se incordeaza, deoarece micutul nu are oxigen.

Importanta este comunicarea cu copilul in timpul nasterii. Dupa nastere, copilul pare neajutorat, dar el simte mirosul mamei, aude inima ei, reactioneaza la cald si rece.

Copilului nu-i place cand este schimbat, dar in schimb ii plac mangaierile usoare si apa calda.

Foarte important pentru dezvoltarea copilului este contactul dintre el si parintii sai. Tatal trebuie sa fie alaturi din primele clipe, sa il ia in brate, sa-i vorbeasca, sa se uite in ochii lui.

Dupa nastere, este de preferat ca micutul sa fie pus pe burta mamei pentru a primi primele picaturi de lapte.

Dupa cea de-a doua luna de viata, copilul incepe sa va raspunda si atunci comunicarea va fi mult mai usor de realizat.

Copilul plange deoarece in uter toate necesitatile i se indeplineau involuntar, iar acum totul este altfel. Asadar, prin plans el anunta necesitatile lui, fie ca vrea sa manance, sa doarma sau sa i se schimbe scutecul. Plansul poate fi linistit doar de mama. Trebuie sa-i creati starea de siguranta, sa simta ca sunteti aproape de el si ca ii veniti mereu in ajutor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre