Importanta cursurilor de educatie prenatala

/ / Modificat: 2018-09-21
Importanta cursurilor de educatie prenatala

In ultima vreme, cursurile prenatale castiga din ce in ce mai mult teren in randul viitoarelor mamici. Bunicile si mamele noastre nu au urmat astfel de cursuri si cu toate acestea au stiut cum sa isi creasca copii. De ce am avea nevoie noi de cursuri prenatale?

In primul rand, sistemul de relatii dintre femei s-a schimbat. In urma cu 20-30 de ani, familiile erau mai numeroase si relatiile mai stranse. Asa ca o viitoare mamica avea o multime de matusi, cumnate sau surori de la care sa afle ABC-ul nasterii si cresterii unui copil.

Este adevarat ca poti gasi informatii si in carti sau pe internet despre tot ceea ce presupune nasterea. Dar urmand un astfel de curs poti pune intrebari. Poti cunoaste specialisti in domeniu cu care poti pastra legatura si pe viitor, in primele luni dupa ce ai nascut.

La ce te ajuta sa mergi la cursuri?

Nasterea este plina de imprevizibil. Printr-un curs prenatal ti se pun in fata o gramada de scenerii, posibilitati si cum sa faci fata lor. Practic, imprevizibilul iti este facut previzibil. Un astfel de curs te ajuta sa te simti mai pregatita, iti creste increderea in tine, iti creste sentimentul ca detii mai mult control. Totodata, te ajuta sa ai asteptari realiste de la tine si sa stii ce dificultati poti intampina.

Un curs prenatal este si o modalitate de socializare si de a cunoaste alte viitoare mamici, cu care te poti imprieteni si face schimb de experienta. Plus ca iti poti face o retea de socializare cu persoane care au aceleasi interese si preocupari ca ale tale. Si partenerul tau poate afla informatii utile, pentru el ca viitor tata, dar si despre cum te poate ajuta pe tine, mai ales in primele saptamani dupa nastere.

Ce inveti la un astfel de curs?

La un curs prenatal inveti ce se intampla in corpul tau in timpul nasterii, pe durata travalilului si dupa nastere. Apoi, afli informatii despre alimentatia corecta in timpul sarcinii si pe durata alaptarii. Inveti cum sa faci fata durerii in timpul nasterii, inclusiv tehnici de respiratie care sa te ajute sa faci fata durerii si stresului. Afli ce posibilitati de a naste ai, si care sunt avantajele si dezavantajele nasterii naturale si a celei prin cezariana.

Cursurile prenatale iti ofera informatii despte cum sa ingrijesti un bebelus, cum sa il speli si sa il schimbi, cum sa il calmezi cand plange. Ca viitoare mamica afli si despre alaptare, avantajele ei, ce complicatii pot aparea.

Cand este bine sa incepi un curs de educatie prenatala?

Se recomanda ca un curs prenatal sa nu fie urmat in primul trimestru de sarcina. In primul rand pentru ca risc de a pierde sarcina este destul de crescut in aceasta perioada. Apoi, pentru ca fiind atat de mult timp pana la nastere exista riscul ca viitoarea mamica sa uite ceea ce a invatat. De asemenea, nici ultimul trimestru de sarcina nu este recomandat pentru a urma un astfel de curs. Specialistii considera ca este un pic cam tarziu sa te apuci de un curs prenatal dupa saptamana a 33-a de sarcina.

Cel mai bun moment il reprezinta al doilea trimestru: intre a 22 si a 26 saptamana de sarcina In acest fel ai timp suficient sa afli raspunsi la intrebarile tale si sa decizi cum vrei sa iti ingrijesti copilul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati prenatale

Articole recomandate

Citeste si despre