Ce trebuie sa faci ca sa ramai rapid insarcinata

/ / Modificat: 2018-11-29
Ce trebuie sa faci ca sa ramai rapid insarcinata

A sosit momentul acela in care iti doresti din tot sufletul sa devii mama. Cu toate acestea, nu intelegi de ce nu se mai intampla odata, de ce nu reusesti sa ramai mai repede insarcinata. Respira adanc si relaxeaza-te! Cu calm si cu rabdare se rezolva totul!

Stresul este inamicul principal atunci cand vrei sa ramai gravida. Chiar daca urmezi dieta pe care ti-au recomandat-o prietenii, daca incerci fel si fel de pozitii care “garanteaza” conceperea unui copil sau daca urmezi calendarul menstrual nu inseamna ca vei ramane insarcinata.

Insusi stabilirea unui astfel de obiectiv pe care ti-l doresti sa se implineasca foarte repede iti fura linistea. Schimarea obiceiurilor alimentare este o alta greseala. Daca nu esti in cea mai buna stare fizica si emotionala atunci cand vrei sa concepi un copil, sansele de a ramane insarcinata scad considerabil sau e posibil sa obtii o sarcina, insa una cu probleme.

Iata cateva recomandari care te vor ajuta sa ramai mai repede insarcinata:

Atentie la bunastarea fizica si emotionala. Cel mai important lucru este sa te simti bine in toate aspectele vietii tale. Acest lucru include bunastarea fizica, emotionala, personala, familiala si profesionala.

Mergi la ginecolog. Cand esti convinsa ca vrei sa faci acest pas si ca circumstantele sunt potrivite, treci pe la cabinetul medicului ginecolog. Acesta iti va prescrie analizele necesare unei viitoare mamici si va evalua daca starea ta fizica este potrivita pentru o sarcina.

Opreste administrarea de contraceptive. Daca iei anticonceptionale sau folosesti alte contraceptive, va trebui sa te opresti cu cel putin 3 luni inainte de momentul in care planuiesti sa ramai insarcinata. In acest timp, organismul se va detoxifia si se va pregati pentru a putea purta o sarcina. In perioada aceasta de pauza va trebui sa folosesti alt gen de contraceptie – prezervativ, diafragma.

Cere opinia unui specialist. Daca dupa un an de incercari constante nu ai ramas inca insarcinata, programeaza-te la un specialist. Este important ca acesta sa stabileasca cauzele pentru care nu poti obtine o sarcina.

Nu te grabi. Poate dura de la 3 luni pana la un an si chiar mai mult sa ramai gravida. Acest lucru depinde foarte mult de conditiile de fertilitate. Asa ca inarmeaza-te cu rabdare si cu pofta de dragoste.

Tratamente pentru a ramane gravida rapid

Exista mai multe tratamente care te pot ajuta sa ramai insarcinata intr-un timp scurt.

Metode hormonale. Tulburarile hormonale pot interfera cu procesul de conceptie. Din acest motiv, dupa caz, daca medicul diagnosticheaza vreo neregularitate, poate prescrie un remediu potrivit. Administrarea hormonilor stimulatori ai foliculilor (FSH), ai menotropinei (hMG) si a gonadotropinei corionice (HCG) este cea mai comuna metoda.

Stimularea ovariana cu clomifen. Acesta inseala creierul sa elibereze mai mult FSH pentru a stimula dezvoltarea foliculilor ovarieni.

Inseminarea artificiala. Aceasta metoda de reproducere asistata este recomandata atunci cand problemele de fertilitate afecteaza ori barbatul ori femeia.

Fertilizarea in vitro. Daca uterul nu refuza embrionul, va exista o sarcina, dar uneori este necesara repetarea operatiei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina Fertilitate Fertilitate femei

Articole recomandate

Citeste si despre