Cat de mare este bebelusul in fiecare saptamana de sarcina. Comparatii haioase

/ / Modificat: 2017-08-28
Cat de mare este bebelusul in fiecare saptamana de sarcina. Comparatii haioase

Cele 9 luni de sarcina reprezinta o perioada lunga de asteptare, presarata cu o multime de intrebari. Ai vrea sa stii ce se petrece in interiorul tau, cum arata pruncul care se dezvolta in pantece, cat de mare este. Ei bine, daca te-ai plictisit de comparatiile cu fructe si legume, iti propunem alt gen de asocieri, mult mai hazlii.

Asadar, iata cat de mare este bebelusul in fiecare saptamana de sarcina:

Saptamana 4: Are dimensiunea unui strop de sclipici

saptamana-4

Sarcina e abia la inceput. E posibil ca inca nici sa nu stii ca esti insarcinata. Embrionul are cel mult un milimetru dimensiune, adica e fix cat o faramita de sclipici.

Satptamana 5: Are dimensiunea inimioarei de pe Instagram

saptamana-5.

In timp ce navighezi pe contul de Instagram, zaboveste o clipa si admira inimioara de "like". Exact atat de "mare" este embrionul la 5 saptamani de la concepere. Este momentul in care incep sa se dezvolte creierul, maduva spinarii, vasele de sange si inima.

Saptamana 6: Are dimensiunea unui # (hashtag)

saptamana-6

La o luna si jumatate de la conceptie, embrionul a ajuns la un centimetru lungime, adica e cam cat hashtagul pe care obisnuiesti sa il folosesti atunci cand postezi pe site-urile de socializare cat de rau te simti. Greutatea sa nu depaseste 1 gram.

Saptamana 7: E cam cat varful pensulei de machiaj

saptamana-7

Te trezesti dimineata cu ameteli, stare de greata si cu ochii ceva mai umflati decat de obicei. Te imbraci sa pleci la munca si iei trusa de machiaj. Priveste lung varful pensulei pentru tus! Atat de mare a ajuns embrionul din pantecele tau. In aceasta perioada bebelusului i se dezvolte bratele, picioarele, fata, gura si limba.

Saptamana 8: Are dimensiunea unei pictograme de smartphone

saptamana-8

Cel mai probabil ti-ai instalat deja cateva aplicatii prin care fie te afli in contact cu alte gravidute, fie urmaresti cele mai noi informatii despre sarcina. Data viitoare cand le deschizi verifica dimensiunea pictogramei salvate pe ecran. Atat e si bebelusul tau.

Saptamana 9: Bebelusul tau are dimensiunea unor rulouri de sushi

saptamana-9.

Poate ca peste crud nu mananci, dar de admirat cina partenerului tau si de tanjit dupa ea tot o faci. Gandeste-te ca micutul tau are acum marimea unui rulou de sushi: cam 2,5 centimetri lungime. Acum i-ai putea deja auzi bataile inimii.

Saptamana 10: E cat un carnacior de bere

saptamana-10.

Incepi sa te simti putin mai umflata, iar "de vina" este "carnaciorul" care creste de la o zi la alta in burtica ta. Pentru ca, da, la 10 saptamani, bebelusul are dimensiunea unui carnacior de bere, cei pe care ii apuci cu o scobitoare. Deja i se dezvolta gatul, pleoapele incep sa i se inchida pentru a-i proteja ochii, iar capul i se rotunjeste.

Saptamana 11: Are dimensiunea unei mingi de ping-pong

saptamana-11

Bebelusul se dezvolta repede, a ajuns la 4 centimetri lungime si cantareste 7 grame, astfel ca e cam cat o mingiuta de ping-pong. Mai mult, are expresii faciale si chiar poate zambi. Incepe sa se miste, sa dea din picioruse, insesizabil inca.

Saptamana 12: E cat o gogoasa

saptamana-12.

Este aproape de sfarsitul primului trimestru de sarcina. Acum deja uterul se extinde, iar bebelusul are 5,5 centimetri si 14 grame.

Saptamana 13: Are dimensiunea unui mini-cactus

saptamana-13.

Este ultima saptamana a primului trimestru. Micutul din pantecele tau e cam cat cactusul din ghiveciul de pe birou. Evident, unul mini, caci are in jur de 7 centimetri si 22 de grame.

Saptamana 14: E cat soneria bicicletei

saptamana-14

Te afli in cel de-al doilea trimestru de sarcina, ceea ce inseamna ca de acum burtica ta va incepe sa devina vizibila. Asta desi la momentul de fata bebelusul nu-i mai mare decat o sonerie de bicicleta. A ajuns la 43 de grame si e posibil sa inceapa sa ii apara primele fire de par.

Saptamana 15: Are dimensiunea unei casete 

saptamana-15

Atunci cand i-ai spus mamei tale ca esti insarcinata, e posibil sa-ti fi oferit o caseta cu muzica pe care ea insasi o asculta atunci cand era gravida cu tine. Ai zambit si ai luat-o, desi nu mai ai un player ca sa o asculti. Priveste-o atenta acum, caci bebelusul tau cam atat de mare este in acest moment. Are 10 centimetri lungime si cantareste 70 de grame.

Saptamana 16: E cat un ecler

saptamana-16.

Ti-am facut pofta de un ecler? Mergi si mananca unul! In timp ce il savurezi cu placere, gandeste-te si ca atat de mare a ajuns bebelusul tau. Ce nu stii este ca deja te poate auzi si poate da din gurita ca si cum ar suge.

Saptamana 17: Are dimensiunea unui portofel

saptamana-17

Te apropii usor-usor de jumatatea sarcinii. Deja incepi sa iti faci planuri de cumparaturi pentru dormitorul celui mic, desi inca nici nu stii daca vei avea fetita sau baiat. Pe masura ce-ti planifici bugetul, priveste cu atentie portofelul. Ei bine, atat de mare este bebelusul tau acum. Are 140 de grame si 13 centimetri lungime.

Saptamana 18: Are dimensiunea unui guacamole

saptamana-18.

Deja simti nevoia sa mananci cat pentru doi. Si pentru ca gandul tau e numai la mancare, afla ca micutul tau cantareste in jur de 170 de grame. Are dimensiunea unui guacamole. Deja incepe sa scoata sunete si sa isi dezvolte simturile.

Saptamana 19: E cat o cutie de inghetata

saptamana-19.

E momentul in care s-ar putea sa simti deja primele lovituri din picioruse ale bebelusului. A capatat proportii, mai exact a ajuns la 240 de grame. E cam cat o portie de inghetata.

Saptamana 20: Are dimensiunea unui coc

saptamana-20

Te afli la jumatatea sarcinii si deja burtica a inceput sa fie vizibila. Pielea ta a devenit mai stralucitoare, iar parul a inceput sa-ti creasca mai repede. Daca nu mai apuci sa te coafezi zi de zi ca inainte, iti poti prinde parul intr-un coc. Si ti-l poti admira incantata, caci este exact dimensiunea bebelusului tau in aceasta saptamana. Programeaza-te pentru urmatoarea ecografie. Cel mai probabil vei afla daca ai fata sau baiat.

Saptamana 21: E cat o sticla de ketchup

saptamana-21

Paste sau pizza? Orice ai alege, ketchup-ul nu trebuie sa-ti lipseasca. Priveste indelung sticla de sos: atat de mare a ajuns bebelusul tau.

Saptamana 22: E cat un pahar pentru smoothie

saptamana-22

Plimbarea si antrenamentul zilnic au devenit putin mai dificile, mai ales ca picioarele au inceput sa ti se umfle si cu greu iti mai incap in incaltamintea sport. Tocmai pentru ca retii apa in organism iti prind bine niste fresh-uri detoxifiante. Apropo, bebelusul tau e cat paharul din care savurezi un smoothie.

Saptamana 23: Are dimensiunea unei shaorma

saptamana-23.

O multime de schimbari au loc in corpul tau. Incepi sa uiti unele lucruri, te simti tot mai obosita, pielea incepe sa-si schimbe culoarea. Toate acestea te-ar putea demoraliza usor, insa iti poti reveni cu o shaorma cu de toate. Tot cam atat masoara si bebelusul tau: 28 de centimetri si 500 de grame.

Saptamana 24: Cat un espressor italienesc

saptamana-24

Stii filtrele de cafea care se pun pe aragaz? Priveste-l atent caci cam atat de mare a ajuns si pruncul tau. La 24 de saptamani are 30 de centimetri si cantareste 600 de grame.

Saptamana 25: E cam cat o palarie

saptamana-25.

Nu-ti imagina ca vorbim de o palarie de cowboy, ci de una clasica, a la Alain Delon. Masoara 31 de centimetri si a ajuns la 660 de grame. E momentul cand i se deschid narile.

Saptamana 26: E cat o sticla de suc

saptamana-26.

Te afli la doua treimi din drum si probabil ca incepi sa observi tot mai multe vergeturi si sa sesizezi din ce in ce mai des loviturile micutului. Cand bei un pahar de apa minerala sau de suc, fii atenta la sticla, caci bebelusul tau are cam aceeasi dimensiune: 35 de centimetri si 760 de grame.

Saptamana 27: Are dimensiunea unui terrarium

saptamana-27

Inca putin si intri in cel de-al treilea trimestru de sarcina. Te apleci din ce in ce mai greu, caci burtica a luat proportii serioase. Bebelusul creste intr-un ritm ametitor si daca nu stiai deja iti poate recunoaste vocea. Si, cine stie, poate iti si raspunde cu o lovitura de calcai.

Saptamana 28: Cat o franzela bine facuta

saptamana-28

Te afli deja in cel de-al treilea trimestru de sarcina. Burta ta se va dezvolta ultra-rapid in urmatoarele saptamani si la fel si bebelusul tau. Care, apropo, acum e cam cat o paine. Adica are 37 de centimetri si cantareste un kilogram.

Saptamana 29: E cat o portie uriasa de banana split

saptamana-29.

Deja e probabil sa fi si uitat cum arata picioarele tale, dar macar stii ca intotdeauna se gaseste un loc si pentru tine la bistro-ul din colt atunci cand ai o foame uriasa si cauti ceva sa ti-o potolesti. Astampar-o cu o portie mare de banana split. Copilul tau are nevoie de aport suplimentar de potasiu. Oasele lui sunt complet dezvoltate si vei incepe din ce in ce mai des sa ii simti loviturile de coate si genunchi.

Saptamana 30: E cat un pitic de gradina

saptamana-30.

Gravidele au tot felul de idei inedite, iar una dintre ele ar putea fi si redecorarea gradinii. E posibil sa simti o dorinta trasnita de a aseza pitici de gradina ici, colo. Te poate contrazice cineva? Si apropo de piticii de gradina: piticul din burtica ta e tot atat de mare. Are 40 de centimetri lungime si 1.300 de grame.

Saptamana 31: Are marimea unei cutii mari cu popcorn

saptamana-31

Burtica ta s-a rotunjit atat de tare incat nu mai reusesti sa-ti legi sireturile. E si normal cata vreme bebelusul a ajuns sa cantareasca 1,5 kilograme si sa masoare 41 de centimetri.

Saptamana 32: E cat o poseta

saptamana-32

Cateva saptamani te mai despart pana la marea intalnire cu bebelusul tau. Deja micutul isi exerseaza ciclurile de somn si medicul s-ar putea sa verifice in ce directie ii este pozitionat capul. Micutul are acum 1.700 de grame.

Saptamana 33: E cat un Chihuahua

saptamana-33.

Oricat de mult timp petreci acum rasfatandu-ti animalul de companie, dupa venirea pe lume a copilului tau, acesta va trece in plan secund. Poti compara dimensiunea catelusului cu cea a bebelusului. Micutul din burtica are acum 43 de centimetri si cantareste 1,9 kilograme.

Saptamana 34: E cat o veioza

saptamana-34

Nasterea se poate produce acum din clipa in clipa. Tu probabil ca numeri deja zilele care au ramas pana la marea intalnire, in timp ce te chinui sa adormi. Bebelusul are dimensiunile unei… veioze. E momentul in care incep sa ii creasca unghiutele.

Saptamana 35: Are dimensiunea unui cos de picnic

saptamana35

Bebelusul ia in greutate extrem de rapid in aceasta perioada, pregatindu-si venirea pe lume. Are 46 de centimetri si cantareste 2.380 de grame.

Saptamana 36: Are marimea unei pernite

saptamana-36

Pe parcursul sarcinii, perna a devenit prietenul tau cel mai bun. Nu doar ca ai dormit mai mult, dar ai avut nevoie de una pe care sa o tii intre genunchi asa incat sa iti echilibrezi greutatea corpului. Priveste-o! Atat de mare a ajuns si bebelusul pe care il porti in pantece. Abia mai are loc sa se miste. E momentul in care incep contractiile false.

Saptamana 37: Are dimensiunea unui kettlebell

saptamana-37

A trecut ceva vreme de cand n-ai mai fost la sala de sport si probabil ca va mai trece inca ceva pana vei reveni la vechile obiceiuri. Toate ustensilele stau frumos in debara. Daca ar fi sa faci o comparatie, copilasul tau e acum cam cat bila kettlebell. Are 48,5 centimetri si 2.850 de grame.

Saptamana 38: E cat o geanta de scule

saptamana-38

A sosit momentul nasterii. Bebelusul s-a dezvoltat armonios in burtica si e gata sa vina pe lume. Cantareste putin peste 3 kilograme si are cam 50 de centimetri.

Sursa: fitpregnancy.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina pe saptamani Curiozitati sarcina Bebelusul in burtica

Articole recomandate

Citeste si despre