Sarcina pe saptamani – Ghidul femeilor insarcinate

/ / Modificat: 2019-01-21
Sarcina pe saptamani – Ghidul femeilor insarcinate

Sfatulparintilor.ro a lansat sectiunea “Sarcina pe saptamani”, un ghid amplu, util fiecarei gravide. Acesta prezinta etapele dezvoltarii sarcinii, de la statutul de embrion la bebelus, precum si transformarile post-partum.

Fiecare saptamana in parte trateaza detaliat sarcina din punctul de vedere al transformarilor fizice, atat la bebelus (cat masoara bebelusul, cat are in greutate), dar si la mama (cate kilograme acumuleaza pe parcursul sarcinii, simptome, probleme cu care se poate confrunta, sfaturi).

Sunt abordate, de asemenea, problemele de ordin psihologic, determinate de transformarile hormonale. Chiar daca nu ti-au aparut, inca, semnele de sarcina, calatoria ta in lumea magica a maternitatii a inceput inca din secunda fecundatiei. Fiecare saptamana a sarcinii va aduce cu sine o multime de transformari, nu numai in cazul fatului, ci si in cazul mamei, chiar si al tatalui.

Va prezentam saptamana cu saptamana evolutia sarcinii, precum si modificarile pe care aceasta le aduce in viata de cuplu.

Saptamana 1 de sarcina. Fertilizarea si implantarea

Chiar daca nu esti insarcinata, la propriu, considara-te ca esti in Saptamana 1 de sarcina.

Confuza? Nu trebuie sa fii! Vei primi raspunsurile de care ai nevoie in randurile ce urmeaza.

Saptamana 1 de sarcina – Cum e copilul

Copilul este la doua saptamani distanta de conceptie, insa corpul tau se pregateste pentru el. Captuseala uterului se ingroasa, in anticiparea primirii ovulului fecundat. Nici nu iti dai seama ca ai ramas gravida. Cand ovolulul se implanteaza in uter, s-ar putea sa ai o sangerare usoara, care de multe ori este confundata cu o menstruatie.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina Sarcina pe saptamani

Articole recomandate

Citeste si despre