7 persoane care iti vor schimba viata in timpul sarcinii

/ / Modificat: 2018-05-16
7 persoane care iti vor schimba viata in timpul sarcinii

In perioada sarcinii ai parte de multe surprize, unele placute, altele mai putin placute, dar sistemul de sprijin pe care il ai in jurul tau este esential in a te indruma si in a-ti mentine o sarcina sanatoasa pe parcursul celor 9 luni. In timpul sarcinii, tu si partenerul tau veti interactiona cu persoane care vor avea un impact puternic asupra vietii voastre de cuplu, ca viitori parinti, intr-un mod pe care nu vi l-ati imaginat.

7 persoane care iti schimba viata in timpul sarcinii

Iata care sunt persoanele care iti schimba viata in timpul sarcinii:

Medicul tau

Medicul tau, ginecologist sau obstetrician ca si specializare, este acea persoana care stie probabil cel mai bine ce se intampla in interiorul tau pe parcursul sarcinii, in afara de tine. Medicul iti va fi alaturi din momentul in care copilul tau nu este decat o mica celula si pana cand se dezvolta intr-un bebelus sanatos, gata sa vina pe lume; medical tau te va sfatui, te va indruma, pentru ca in final, sa te ajute sa iti tii in brate micutul pentru prima oara.

Mama ta

Nimeni nu te cunoaste mai bine decat propria ta mama. Daca rolul medicului tau este acela de a te ajuta sa inveti partea "tehnica" a sarcinii tale, mama ta este cea care iti va sta alaturi pentru a te ajuta sa vezi lucrurile in perspectiva.

Ea este cea care iti cunoastele slabiciunile si punctele forte si probabil tot ea va fi cea care te va indruma zi de zi pe parcursul celor noua luni de sarcina cu sfaturi despre cum sa dormi mai bine noaptea pe masura ce iti creste burtica, sau care exact punctual de presiune ce trebuie alinat ca sa atenuezi durerea de spate care nu iti da pace.

Fratii si surorile

Daca ai frati sau surori esti norocoasa, daca la randul lor ei au deja copii esti de-a dreptul binecuvantata. Idea lor de afectiune probabil ca nu este aceiasi cu cea pe care o impartaseste mama ta, insa ei sunt primii prieteni care iti vor modela perspectiva de a fi insarcinata, intr-un mod diferit decat ar putea sa o faca mama ta.

Ei sunt cei care te vor insoti in vizitele la spital, tot ei te-ar putea ajuta sa gasesti numele perfect pentru cel mic, ei stiu la ce trebuie sa te astepti si faptul ca sunt mai apropiati ca varsta de tine nu poate fi decat un avantaj.

Vecinii prietenosi

Daca ai chef sa mananci sarmalele ale caror miros il simti de vizavi, vecina ta prietenoasa cu siguranta va vrea sa te multumeasca cu o portie. Asa ca data viitoare cand ai brusc pofta de ceva bun, stii ca tot ce trebuie sa faci este sa bati la usa ei.

Colegii de birou

S-ar putea sa ai nevoie sa te astezi pe scaun, colegul tau de birou va fi cel care te va ajuta. Nu ai chef sa iti mananci pachetul de pranz? Ti-l vor ceda pe al lor; esti prea obosita sau coplesita de toane pentru a finaliza sarcinile de serviciu? Tot colegul de birou va fi cel care te va ajuta sa treci cu brio peste asta.

Menajera

Nici un camin modern nu este complet fara o menajera de nadejde, care sa cunoasca fiecare cotlon al casei tale. Ea este cea care va stii unde ti-ai lasat suplimentele si vitaminele, cand ai purtat ultima data pantalonii aceia comozi, si tot eat e va ajuta sa iti mentina casa fara un fir de praf. Ca sa fie un serviciu complet, ar putea chiar sa iti ofere cateva sfaturi bune in ceea ce priveste sarcina.

Alte mamici

Unele dintre prietenele tale au trecut deja peste perioada sarcinii si sunt mamici. Asa ca sunt poate cele mai potrivite persoane, care sa iti stea alaturi in aceasta aventura, pentru ca vor stii sa te indrume in orice chestiune legata de sarcina de care ai putea sa te lovesti.

Ele te vor invata cum sa iti mentii relatia romantica cu partenerul si tot ele iti vor oferi informatii pretioase despre ce este adevar sau mit in timpul sarcinii, bazandu-se pe propria experienta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina Familie

Articole recomandate

Citeste si despre