5 idei pentru poze pe parcursul sarcinii

/ / Modificat: 2014-02-22
5 idei pentru poze pe parcursul sarcinii

Stii bine ca nu vei uita niciodata perioada frumoasa a sarcinii, dar nu strica sa iti mai reimprospatezi din cand in cand memoria si cu fotografii spectaculoase facute in aceasta perioada.

Noi iti sugeram cateva idei si ipostaze trasnite, amuzante si creative in care sa te pozezi atunci cand esti gravida, pentru a marca si celebra evolutia sarcinii!

Tine "scorul" evolutiei sarcinii in sedinte foto inedite. Realizeaza poze pe tot parcursul sarcinii, de la prima saptamana sau luna, pana dupa nastere si pastreaza-le pentru a crea colaje spectaculoase, pe care sa le inramezi dupa nastere si sa le arati bebelusului, peste ani.  

Poza-calendar cu "bebe" la vedere

O idee super creativa in care poti sa te pozezi in timpul sarcinii este sa faci un calendar cu fotografii in care, la fiecare varsta gestationala, tii in mana cate un obiect de marimea caruia este fatul in acel moment.

poza_sarcina

Intreaba medicul cu ce seamana fatul la fiecare varsta gestationala - nuca, para, mar, minge de tenis, handbal sau fotbal etc. Apoi, achizitioneaza respectivele produse si pozeaza-te tinandu-le in maini, in dreptul burticii. Nu uita ca pe poza sa scrii, cu ajutorul unui program de editare fotografica, varsta de sarcina la care este facuta fotografia.

Poza calendar cu degete

Nu-ti trebuie obiecte, tablite sau alte accesorii pentru a face cele mai reusite poze cu care sa realizezi un calendar al sarcinii. Ai nevoie doar de propriile degete pentru a evidentia varsta la care a ajuns sarcina ta.

calendar_sarcina

Pozeaza-te in fiecare luna de sarcina, in aceeasi pozitie si cu acelasi top pe tine, apoi fa un colaj special, pe care sa il inramezi, dupa nastere.

Poza-calendar cu copii

Mergi in sifonier si alege-ti un tip de tinuta in care sa te imbraci in fiecare luna a sarcinii, pentru a poza in ea. Nu trebuie sa fie neaparat aceeasi, intrucat burtica ti se va mari, dar este indicat sa alegi o tinuta simpla, pentru a putea gasi usor marimi mai mari, la acelasi model. De exemplu, maioul alb si pantalonii negri sau jeansii se regasesc in tinuta unei gravide pe tot parcursul sarcinii.

calendar_sarcina_saptamani

Daca ai un copil mai mare, coopteaza-l si pe el in scenariu si in fotografiile de sarcina. Scrieti pe o tablita (pe care o pastrezi) varsta sarcinii pe care o ai cand pozezi prima oara, apoi, pune-ti partenerul sa iti pozeze burtica in acelasi timp in care copilul tine deasupra capului tablita cu varsta.

Repetati poza si pozitia din 2 in 2 luni sau mai mult, astfel incat sa se vada diferente majore de marime a burticii. 

Poza calendar cu tricouri imprimate

O alta metoda de a oferi un farmec aparte pozelor realizate pe parcursul sarcinii este cea a tricourilor imprimate cu numere de la 1 la 9 (lunile de sarcina) sau de la 1 la 40 (saptamanile de sarcina). In cazul in care alegi prima varianta, ai nevoie de 9 tricouri, cu care sa te pozezi in fiecare luna, iar in cazul celei de-a doua optiuni, de 40 de tricouri.

tricou_saptamani_sarcina

Imbraca de fiecare data tricoul cu numarul corespunzator varstei de sarcina pe care o ai si pozeaza-te in diverse ipostaze cu ele, cat mai amuzante. La sfarsit, fa un colaj cu cele mai simpatice si transforma-l intr-un tablou de care iti vei aminti cu drag peste multi ani!

Poza-calendar in diverse ipostaze

Nu trebuie sa urmezi un scenariu sau un model special pentru a marca evolutia sarcinii tale. Uneori, pozele facute aleatoriu, in diverse ipostaze ale sarcinii, ies mai bine in colaj decat cele care sunt bine gandite si puse la punct.

calendar_saptamani_de_sarcina

Asadar, fa poze in fiecare saptamana sau luna de sarcina in diverse tinute colorate si vesele si ipostaze amuzante, dar nu uita de un accesoriu obligatoriu in toate: zambetul. Apoi, spre sfarsitul sarcinii, scoate-le pe toate pe calculator si editeaza-le intr-un program special, pentru a realiza colajul de sarcina.

Nu uita sa notezi pe fiecare poza, cu ajutorul programului de editare, si varsta gestationala la care ai facut-o.  

Tu ti-ai facut poze interesante pe parcursul sarcinii? Mai ai si alte sugestii creative de a face fotografii frumoase si interesante in sarcina? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Album foto sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre