Avortul spontan afecteaza fertilitatea?


Daca ai avut un avort spontan cu siguranta ca te-ai intrebat daca acesta poate afecta fertilitatea. Avortul spontan – unul, chiar si doua episoade consecutive – nu afecteaza fertilitatea unei femei.

Insa daca ai mai multe avorturi spontane consecutive, ai sanse mari sa ai o afectiune care iti afecteaza fertilitatea, cum ar fi o anomalie genetica, o infectie sau o afectiune autoimuna.

Multi doctori considera ca testarea si tratamentul avorturilor spontane nu este necesar decat dupa al treilea astfel de episod.

Cu toate acestea, decizia de a analiza o pierdere de sarcina depinde si de varsta femeii si de sansele de a ramane insarcinata din nou.


Cauza avorturilor spontane multiple este deseori greu de identificat. Chiar si in aceste cazuri, o femeie are sanse mari sa duca o sarcina la termen.

Cu sprijin adecvat, femeile care in trecut au suferit avorturi spontane inexplicabile au 75% sanse sa aiba totusi un copil sanatos.

Un studiu britanic a demonstrat ca o alimentatie sanatoasa, reducerea nivelului de stres si atentia pentru bunastarea emotionala a femeii sunt asociate cu reducerea riscului de avort spontan.

Avorturile spontane repetate pot crea insa multe probleme emotionale, unele femei hotarandu-se sa nu mai incerce sa ramana insarcinate.

< br/>


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina dupa avort spontan

Alexandra Ilie

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul