Top 8 cele mai ciudate pofte din timpul sarcinii

/ / Modificat: 2011-10-10
Top 8 cele mai ciudate pofte din timpul sarcinii

Poftele din timpul sarcinii nu sunt un simplu cliseu. Sunt cat se poate de reale. In aceasta perioada simturile femeii sunt mult mai ascutite decat de obicei si ai putea constata ca mancaruri care inainte nu iti placeau, acum miros si au un gust mult mai bun. Si nu numai alimentele intra in topul preferintelor multor gravide, ci si produse non-alimentare ca benzina, creta, carbune etc. Iata cele mai ciudate pofte ale gravidelor!

1. Creta

Este una dintre cele mai neobisnuite, dar frecvente pofte la gravidute si intra fara doar si poate in topul preferintelor ciudate.

2. Carbune

Adesea, poti observa ca femeile gravide implora si fac tot posibilul sa guste dintr-o bucatica de carbune.

3. Praf sau pamant

Este iar unul dintre cele mai cautate gusturi in sarcina; unele dintre ele ar iesi special afara din casa pentru a-si procura pamantul de care are nevoie pentru a-si satisface nevoia.

4. Combinatii ciudate de dulce cu sarat

Combinatie alimentara frecvent intalnita la gravide; asadar, poti constata ca iti place sa mananci placinta cu mere combinata cu sfecla sau muraturi; ori sandvisuri cu branza si mult gem sau dulceata peste sau pe langa el. Nu exista nicio limita cand vine vorba de poftele din timpul sarcinii. Am putea continua cu sandvisuri cu ceapa, banane si maioneza pana la capsuni cu branza si alte combinatii de acest fel.

Si mamicile membre ale comunitatii Copilul.ro au impartasit experientele culinare neobisnuite pe care poftele le-a pus la incercare in perioada sarcinii.

Floreanr: prima pofta care am avut o a fost hamsii...pe atunci nu stiam ca sunt insarcinata
acum mancam sarmale la orice ora, iar daca se atinge cineva de pere si ciocolata noastra cu alune...facem urat.

Robynely: cand eram insarcinata cu fata cea mare imi era pofta de rosii in bulion si-mi luam cate un borcan, beam intai sucul si mai tarziu mancam rosiile.

Camypamy: mult ardei iute. De fapt, ardeiul iute il pun aproape in orice. Intr-o zi mi-am facut pizza si au ramas doua felii pe care seara sotul meu a incercat sa le manance, dar i-a luat gura foc, a zis ca sunt o specie rara de femeie, toate femeile au pofta de fragi sau capsuni sau alte fructe rare doar eu mananc zilnic ardei iute...

5. Vopsea

Pofta de vopsea este una pe cat de intensa, pe atat de periculoasa; daca chiar nu te poti abtine, pune limba, dar nu inghiti in niciun caz substanta; risti sa pui sanatatea fatului in pericol.

6. Carne cruda

Sunt pofte frecvente in sarcina, dar pe care trebuie sa le controlezi serios, pentru ca in urma ingerarii lor poate aparea riscul de salmonella si alte infectii care se pot dovedi periculoase pentru fat. Daca simti nevoia, pune un pic pe limba, dar nu consuma din ea. In aceeasi categorie intra si oul si pestele crud.

7. Marcaje luminoase de pe autostrada

Si mamicile de pe forumul Copilul.ro au impartasit cele mai ciudate pofte prin care au trecut. Una dintre ele se referea chiar la gustul semnelor de circulatie sau al marcajelor de pe autostrada.

Onita: Dar sa va zic cea mai tare pofta a unei verisoare. Ei bine, ea a poftit la marcajele luminoase de pe autostrada, asa ca sotul a trebuit sa opreasca masina si ea sa puna limba pe ele; hahaha... tare pofta. Le bate pe toate!

8. Benzina

Despy: sa va spun si eu o pofta ciudata pe care am auzit-o; o cunostinta de a noastra cand era insarcinata, in timp ce sotul a oprit la peco sa alimenteze i s-a facut o pofta nebuna de benzina si pana nu a pus gura pe benzina nu i-a trecut; si mai frumos este ca acum copilului ii place foarte mult mirosul de benzina; ei, ce ziceti? asa ca se pare ca poftele astea uneori...sunt tare ciudate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pofte sarcina Sarcina Alimentatie sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre