Poti bea ceai negru in timpul sarcinii? Ce spun expertii

/ / Modificat: 2022-10-23
Poti bea ceai negru in timpul sarcinii? Ce spun expertii

Ceaiul negru este o bautura cu multe proprietati benefice pentru sanatate. Cu toate acestea, iti vom spune daca este posibil sa includem ceaiul in dieta noastra, in timpul sarcinii.

In timpul sarcinii, este esential sa ne optimizam dieta pentru a preveni deficientele de nutrienti esentiali care pot afecta dezvoltarea fatului. De asemenea, este important sa se evite consumul de substante toxice, deoarece acestea pot trece la copil prin placenta, provocand modificari ale starii de sanatate a acestuia. In plus, multe ceaiuri din plante sunt restrictionate in aceasta perioada. Iti vom spune daca se poate bea ceai negru in timpul sarcinii.

Bauturile pe baza de plante pot avea multe interactiuni medicamentoase. Din acest motiv, este intotdeauna esential sa consulti medicul inainte de a le consuma. Acest lucru este valabil mai ales daca iei medicamente sau daca te afli intr-o situatie speciala, cum ar fi sarcina. Acest lucru reduce la minimum riscurile si iti permite sa profiti pe deplin de avantajele acestora.

Consumul de ceai negru in timpul sarcinii

Este important sa stii un lucru: in timpul sarcinii este mai bine sa limitezi sau chiar sa elimini consumul de cofeina si de analogi ai acesteia. In caz contrar, incidenta avorturilor spontane poate creste.

Dezvoltarea fatului poate fi, de asemenea, afectata, in special la nivelul sistemului nervos central. Acest lucru nu inseamna ca, cofeina este daunatoare in orice context. In afara sarcinii, este o substanta cu o serie de proprietati pozitive.

In special, ceaiul negru are o concentratie mare de alcaloizi. Nu contine cofeina, ci teina, o substanta foarte asemanatoare. De fapt, prezenta acestui element este semnificativ mai mare decat cea din alte ceaiuri, cum ar fi ceaiul verde. Din acest motiv, trebuie sa se acorde o atentie deosebita consumului de ceai negru.

Expertii recomanda consumul a nu mai mult de 200 de miligrame de cofeina pe zi in timpul sarcinii. O ceasca de ceai negru are aproximativ 50 de miligrame de substanta, astfel incat este sigur sa fie inclusa in dieta femeilor insarcinate. Cu toate acestea, aceasta cantitate nu trebuie depasita.

Beneficiile ceaiului negru

Ceaiul negru, ca multe alte infuzii, este o bautura care are multiple beneficii pentru sanatate. Ceaiul negru este capabil sa imbunatateasca sanatatea digestiva prin reducerea incidentei disconfortului intestinal, tipic sarcinii. Cofeina are, de asemenea, un efect de stimulare a tranzitului, combatand astfel constipatia.

Consumul regulat de ceai negru este, de asemenea, bun pentru imbunatatirea apararii organismului. Antioxidantii pe care ii contine ajuta la stimularea celulelor sistemului imunitar si protejeaza organismul impotriva bolilor infectioase.

De asemenea, este important de retinut ca ceaiul negru este excelent pentru stimularea concentrarii. Acest lucru se datoreaza efectului cofeinei, care creste temporar performanta cognitiva.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ceai negru Sarcina alimentatie

Articole recomandate

Citeste si despre