Plante sigure in timpul sarcinii

/ / Modificat: 2014-06-13
Plante sigure in timpul sarcinii

Plantele sunt o optiune naturala, sanatoasa si – daca sunt alese cu atentie – foarte sigure in timpul sarcinii. Ele sunt remedii alternative la medicamentele tradionale si ajuta din plin la ameliorarea celor mai neplacute probleme de sarcina.

Consumul de plante in sarcina este o alegere personala a gravidei, dar trebuie facut cu mare grija. Oricat de sanatoase si preferabile ar fi remediile naturiste bazate pe plante sau chiar ceaiurile, nu sunt toate sigure si permise in perioada gestationala.

Plantele considerate a fi sigure pe perioada sarcinii sunt adesea legumele si fructele si ierburile tonice. Acestea se regasesc in mai multe forme pe piata:

  • ceai;

  • tablete (capsule);

  • infuzii.

Iata cateva exemple de plante considerate a fi sigure, dar fara a avea o certitudine stiintifica in acest sens:

Frunze de zmeura rosie

O planta bogata in fier, tonifica uterul si creste productia de lapte. De asemenea, amelioreaza greturile matinale si durerile din timpul travaliului.

Unii specialistii sustin ca aceasta planta ar reduce riscul aparitiei complicatiilor de sarcina. Exista insa dezbateri cu privire la consumul ei in al 2-lea si al 3-lea trimestru de sarcina, de aceea multi medici recomanda evitarea ei in aceste perioade, pentru mai multa siguranta.

Frunze de menta

Menta este o planta indicata in sarcina, in special in cazurile in care suferi de greturi matinale severe, avand rolul de a reduce acest simptom.

De asemenea, poate fi de ajutor si in caz de flatulenta.

Radacina de ghimbir

Si aceasta planta este utila in combaterea greturilor matinale si in ameliorarea varsaturilor, daca ai parte de ele in timpul sarcinii.

Scoarta de ulm alb alunecos

Scoarta acestui arbore este extrem de utila la reducerea mai multor simptome de sarcina.: greturi, arsurile gastrice si iritatiile vaginale.

Ovaz si paie de ovaz

Acestea sunt bogate in calciu si magneziu si au un efect tonic asupra starii generale a gravidelor. Le asigura o buna dispozitie, prin combaterea anxietatii si tendintelor depresive. De asemenea, ajuta si la calmarea iritatiilor pielii.

Nalba

Frunzele de nalba sunt utile in tratarea constipatiei in sarcina. Se face infuzie din frunzele plantei si se bea zilnic.

Brusture

Infuzia de brusture este extrem de utila in reducerea unui simptom frecvent de sarcina – umflarea mainilor si picioarelor. Acesta apare din cauza retentiei de apa, iar brusturele are efect depurativ.

Tei

Ceaiul de tei reduce simptomele provocate in organism de stres, griji, temeri sau anxietate. Are un efect linistitor si tempereaza palpitatiile, un alt simptom de sarcina.

Usturoi

Usturoiul este un aliment care poate fi consumat fara restrictii in sarcina, atata timp cat permite sanatatea. Combate oboseala si fortifiaza sistemul imunitar, aparandu-te de boli si probleme.

Papadie

Este folosita cu succes in timpul sarcinii pentru combaterea constipatiei. Se face ceai din frunzele ei si se bea zilnic pana cand tranzitul intestinal revine la normal.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Remedii naturiste Plante sarcina Simptome sarcina Semne sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre